Magazin

Mit nézünk májusban az HBO-n?

Érkezik Angelina Jolie izgalmas menekülős thrillere, jön egy ígéretes dokumentum-minisorozat, felkerül az összes Rocky-film, valamint a csatorna több ünnepelt sorozata is folytatódik majd a hónapban. Lássuk, mit hoz a május az HBO-n.

Ezek mellett érkezik a Terápia alapjául szolgáló sorozat amerikai változatának rebootja, valamint egy magyar közönségkedvenc film is a tavalyi év terméséből. De egy érzelmes bokszfilmet is láthatunk majd Charlie Hunnam főszereplésével és a Disney egyik leglátványosabb élőszereplős feldolgozása is elérhetővé válik májusban az HBO-n. Íme a kínálat!

 

Akik az életemre törnek

Egy feszültséggel teli akció-thrillerben láthatjuk viszont Angelina Jolie-t, aki egy ideje szinte kizárólag évi egy filmben szerepel. Tavaly ugyan a Jöjj velem mellett hangját adta az Ivan, az egyetlenhez is, előtte azonban 2019-ben, 2017-ben és 2016-ban jelent csak meg 1-1 alkotása. Szerencsére a 2021-es év is rendhagyó lesz ilyen szempontból: az HBO Max saját gyártású filmje mellet idén a friss Oscar-díjas Chloé Zhao szuperhősfilmjében is láthatjuk majd a színésznőt.

Addig azonban májusban megküzd egy nagy adag tűzzel, valamint néhány profi bérgyilkossal. Az Akik az életemre törnek történetében Jolie felelősségévé válik egy tinédzser fiú, akinek meggyilkolták a szüleit. A kitartó elkövetők elől azonban nem könnyű elmenekülni. Főleg, ha a táj, ahol vannak lángokban áll.

Az izgalmasnak ígérkező filmet az a Taylor Sheridan rendezte, akitől korábban a Sicario- A bérgyilkos, a Wind River – Gyilkos nyomon és A préri urai című kiváló filmeket is kaptuk. A két alkotóhoz csatlakozott még Nicholas Hoult, Finn Little, Aiden Gillen, Jon Bernthal és Tyler Perry is. A pörgős és látványos film május 14-én debütál.

The Crime of the Century

A minőségi dokumentumfilmjeiről és sorozatairól is ismert HBO májusban is készül valami különlegessel. A dokumentarista minisorozat a legális ópiátok nyomába ered, amelyek nem kis mértékben járulnak hozzá az amerikai társadalom drogproblémáihoz. Az alkotás a nagy gyógyszercégek és a politika közötti kapcsolatot járja körül, amelyben csak az átlag emberek azok, akik rosszul jönnek ki.

A rendezői székben Alex Gibney ül, aki bő 10 évvel korábban szintén egy dokumentumfilm révén Oscar-díjat kapott. De tőle érkeztek olyan további darabok is, mint a Citizen K, az Őrült, nem elmebeteg és A káosz ügynökei. Az összetett téma tehát jó kezekbe került a veterán rendezőnél.

A minisorozat május 10-én indul az első epizóddal.

Dzsungelország

Charlie Hunnam és Jack O’Connor egy testvérpárt alakítanak a Torontói Filmfesztiválon is bemutatott érzékeny bokszdrámában. A Max Winkler rendezte műben O’Connor alakítja a bokszoló Liont, míg Hunnam a bátyját és edzőjét ülteti vászonra, Stanley-t. Utóbbi egy finoman szólva sem tisztességes fogadás elvesztése miatt hatalmas összeggel tartozik a helyi alvilág vezérének, ezért a testvérpár útra kel, hogy eljusson Lion élete legfontosabb meccsére. Az út azonban nem zökkenőmentes: a két fivér kapcsolata sosem volt rózsás, egy szerelmi szál miatt azonban tovább komplikálódnak a dolgok közöttük.

Hunnam és O’Connor mellett szerepel a filmben az egyre jobban befutó Jonathan Majors is, akit a Lovecraft Country és Az 5 bajtárs című alkotásokból ismerhetnek sokan. Hozzájuk csatlakozik még Jessica Barden és Fran Kranz.

A film május 5-től látható majd.

Titkok nélkül (4. évad)

Közel 11 évvel a legutóbbi évadot követően folytatódik a Golden Globe-díjas sorozat. A 2008. és 2010. között futó dráma a pszichológia világába vezette be a nézőt Gabriel Byrne főszereplésével. A színész egy olyan terapeutát alakított, aki maga is terapeutához jár. Ismerősen cseng a történet? Nem véletlenül.

A sorozat a magyar Terápiához hasonlóan az izraeli sikerdarab nyomán készült el. Nálunk Mácsai Pál alakította a terapeutát, itt pedig Byrne-é a központi szerep.

Amíg idehaza azonban véget ért a sorozat a 3. évaddal, úgy az amerikai változat egy hosszú szünet után ismét felveszi a fonalat. Az új évad pedig valamikor májusban érkezik is.

A hónap nagy meglepetést tartogat a Rocky-rajongóknak. Az HBO az összes eddigi filmet felveszi a kínálatába, azaz mind a 6 db alkotást láthatjuk majd májusban. A történet azonban itt nem ér véget: a filmcsokor ugyanis nem lenne teljes a Creed-filmek nélkül. Azaz kis csúsztatással 8 db Rocky-alkotással vár minket a csatorna. Akinek tetszett, hogy Sylvester Stallone ott ül a ring oldalán Michael B. Jordant bíztatva, az mindenképpen idézze fel az emléket most. A színész ugyanis nem tér vissza a Creed harmadik felvonásában.

Újabb dinasztia épül – Creed II.

És persze ne feledjük, hogy több ünnepelt saját gyártású sorozata is fut jelenleg az HBO-nak. Azaz májusban új részekkel érkezik a Kate Winslet főszereplésével készült Easttowni rejtélyek, valamint a nagy költségvetésű The Nevers című fantasy is. De A szolgálólány meséje 4. évada is tovább pörög majd: June története április legvégén indul újra, így a sorozat oroszlánrésze májusra esik.

A hazai filmek szerelmeseinek sem kell izgulnia! A tavalyi év egyik legnagyobb magyar filmes sikere, a Pesti balhé is felkerül az HBO kínálatába május 2-án. A humorral átszőtt és izgalmas akcióelemekkel tarkított heist-filmben egy csapat régi jóbarát elhatározza, hogy fordítanak a jól ismert rablós formulán. Az ő tervük nem az, hogy valamit ki-, hanem hogy becsempésszenek egy aukcióra. Nevezetesen egyikük saját festményét. Persze lépten-nyomon bonyodalmakba akadnak a főhősök. A szereplőket Mészáros Béla vezeti, a rendezői székben pedig Lóth Balázst találjuk.

Végül, de nem utolsó sorban a Mulan élőszereplős változata is gazdagítja majd az HBO májusi kínálatát. Bő 20 évvel az ünnepelt animációs film elkészülte után a katonának álló lány története is megkapta a maga CGI-tuningját. A végtelenül látványosra sikerült darab próbálta elmélyíteni a film antagonistáinak karaktereit, sokak szerint azonban ez a próbálkozás sem lökött akkorát a végeredményen, hogy igazán jónak lehessen mondani az új Mulant. Ha még nem láttad, május 9-től megnézheted a művet, hogy te magad ítélkezz felette.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com