Magazin

Mozi az egész világ – karácsonyi programajánló (december 23-29.)

pic_20131202170622_efhu9wephgwUgyan a karácsony szelleme nem kedvez sem a filmfesztiváloknak, sem a filmkluboknak, azért jól eshet beülni egy moziba az ünnepek alatt, pláne ha a nagy készülődésben lemaradtatok pár bemutatóról. Szóval, ha nem akartok otthon ülni a Boldog karácsonyt, Hetty néni! című film előtt karácsonykor, akad egy-egy ötletünk erre a hétre is.

Diótörő minden mennyiségben

Csajkovszkij Diótörője egy elengedhetetlen kelléke a karácsonyi hangulatnak. Ha valaki nem jutna el idén az Operába, az Uránia és a Puskin mozi gondoskodik az éves Diótörő-bevitelről. 24-én délután 14 órától a Puskinban a Royal Opera House zenekara előadásában vetítik Peter Wright klasszikus rendezését, melyet a Covent Gardenben mutattak be 1984-ben. Karácsony másnapján 18 órától az Uránia Nemzeti Filmszínház vetíti ugyanezt az előadást. Végül december 27-én délelőtt 11 órától a szentpétervári Mariniszkij Balett előadásában, szintén az Urániában láthatjátok a 2 órás balettet.

További ünnepi vetítések az Uránia Nemzeti Filmszínház repertoárjából: 27-én 19 órától Shakespeare Makrancos hölgye, melyet a londoni Globe színház előadásában vetítenek a Brit színházi klasszikusok keretein belül, Toby Frow rendezésében. Továbbá Prokofjev Hamupipőkéje december 28-án délelőtt 11 órától a Holland Nemzeti Balett előadásában.

A gyerekeknek 28-án, szombat délelőtt 10 órától a szokásos Puskin Kuckó, avagy Zakatoló Zenemozi a Puskin moziban – egyedülálló mesekoncert, melyen a jól ismert rajz- és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon. Ugyanezen a napon könnyűzene rajongóinak 19 órától a Muse római élő koncert-vetítése 4K felbontásban – igazi különlegesség, amely garantáltan kizökkent a karácsonyi áhitatból._the_lunchbox_2

Az aktuális filmbemutatók közül az Ezerízű szerelem című, a mumbai ételhordó dobozok körforgásáról szóló vígjátékot ajánljuk, melyet a Cirkóban, a Művészben, a Toldiban és a Puskin moziban is megnézhettek.

Minden kedves Olvasónknak kellemes, filmekben gazdag Ünnepeket kívánunk!

Avatar

Vághy Anna

Az ELTE film és magyar szakos hallgatója voltam, így az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy imádok írni és filmeket nézni. Abban sincs, hogy hatalmas lelkesedéssel gyártok elméleteket (apró és egészen lehetetlen összefüggésekből is), abban inkább, hogy csak ritkán állják meg a helyüket, de kellő türelemmel és humorérzékkel talán szórakoztatóak, olvasója válogatja.

Filmek: Rendezőóriások, műfajiság és szerzőiség határai és leginkább e határok feszegetői izgatnak hosszan és töretlen szenvedéllyel – Kubrick, Tarantino, Coppola és leánya, Lynch, Lars von Trier, Cronenberg, Tarkovszkij, Terry Gilliam, Gondry, Nolan, Wes Anderson és Woody Allen (de az szerelem!).

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya