Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (augusztus 5-11.)

Priscilla

Amikor árnyékban is 60 fok van, az ember legszívesebben csak sötétedés után mozdulna ki. Ha ezt nem is tehetjük meg, este legalább vigasztalódhatunk filmekkel. Zenés, énekes, animációs, fikciós, német, francia, amerikai alkotásokat találunk a heti kínálatban. Legyetek akár Budapesten, akár Debrecenben, akár a Balatonnál, tuti találtok olyat, amit megnéznétek. Ráadásul egy vetítés kivételével mindegyik szabadtéri. Mert kell a friss levegő! Rendhagyó programajánló következik.

augusztus 5. (hétfő)

Este 9-től a Corvintetőn a Priscilla, a sivatag királynője című filmet láthatjátok a Budapest Rooftop Cinema jóvoltából. Szintén zenés, de egészen más stílusú a Ray című nagyszerű életrajzi film, amelyet a Tranzit kertmozijában nézhettek meg. A vetítés itt 8-kor kezdődik. Úgy tűnik, mindenki a hét elejére időzíti a mozit, a  Holdudvarban is lesz vetítés, a Pauline nyomoz című francia filmet láthatjátok. Kezdés 20:45-kor. És még mindig van, kilenctől a Goethe Intézet és a Szimpla Kert közös szervezésében kerül vászonra A szív diktatúrája című német alkotás. A filmet német nyelven, angol felirattal vetítik.

augusztus 6. (kedd)

A Tranzitban a gyerekekre is gondolnak, és milyen jól teszik! Este héttől a Shreket vetítik, szóval a felnőttek sem fognak unatkozni. Ha pedig Debrecenben kerestek programot, nézzétek meg a MODEM kertmozit, ahol ezen a napon az 1958-as A légy lesz műsoron.

augusztus 7. (szerda)

A sevillai borbély az Urániában. Rossini világhírű operájának dallamait még azok is ismerik, akik sosem látták a darabot. Nekik különösen ajánlott a megtekintése. A vetítés 18 órakor kezdődik. Mától tematikus estekkel vár mindenkit a SZInema kertmozi a Szigeten. A vetítések éjjel 11-kor kezdődnek. Aki nincs a Szigeten, de kimozdulna, menjen a MOM Kulturális Központ Mozikertjébe, ahol a 2010-es Robin Hood megy. A vetítés 21 órakor kezdődik.

Mamma Mia!
A három grácia – Mamma Mia!

augusztus 8. (csütörtök)

Ha igazán agyament magyar filmet szeretnétek látni, nézzétek meg az Európa kempinget a siófoki szabadtéri színpadon. Kezdés 9-kor.

augusztus 9. (péntek)

És még egy kis Balaton. Este kilenctől Az öt legenda című animációs filmet tűzi műsorára a balatonlellei kertmozi. Ha pedig épp Balatonszemesen vagytok, nézzétek meg a Csak tudnám hogy csinálja című könnyed filmet, a főszerepben Sarah Jessica Parkerrel. Szintén kertmozi, szintén 9-es kezdés. Ha voizont a fővárosban vagytok, és igazán különleges élményre vágytok, autókázzatok el a Fővárosi Autósmoziba, ahol a Mamma Mia! Lesz látható. Kapunyitás 21 órakor, kezdés 21:30-kor.

augusztus 10. (szombat)

Mivel a fél ország a Balatonnál van ilyenkor, nem hagyhatjuk ki, hogy balatoni programot ajánljunk mára is. A balatonvilágosi Club Aliga kertmozijában este 9-től a Loraxot vetítik.

augusztus 11. (vasárnap)

Balatonlelle, kertmozi, Bartáság extrákkal, Justin Timberlake és Mila Kunis szereplésével, kilenctől.

 

Avatar

Maksai Kinga

A filmhez az irodalmon, a színházon és a művészettörténeten keresztül vezetett az utam. Ami a diplomákat illeti, az ELTE-n végeztem magyar, illetve filmelmélet és filmtörténet szakon, jelenleg pedig az SZFE televíziós műsorkészítő szakán készülök befejezni a tanulmányaimat. Mindig is imádtam moziba járni, maradandó mozis élményeim közé tartozik az Apollo 13, a Titanic és az első 3D-s film, amit Disneylandben láttam. Sokakkal ellentétben nem vetem meg a tévét és a DVD-t sem. Azt mondják, hogy ha sokat tudsz valamiről, akkor már nem vagy képes úgy élvezni a dolgot. Én még mindig felhőtlenül szórakozok egy sitcomon, ami ugye két dolgot jelenthet: vagy nem igaz rám a fenti állítás, vagy... Nem tartom magam sorozatfüggőnek, de a csajos és vicces változatokat szívesen nézem. A bennem élő feminista entellektüelt elnyomva imádom a Szex és New Yorkot, a Modern Family és a Bored to Death című sorozatokat pedig az utóbbi idők legjobbjainak tartom. Egy éve vagyok a tagja a Filmtekercs csapatának, jelenleg a fesztivál rovatot vezetem.

Filmek: Nem csak műfajok, hanem rendezők és színészek alapján is válogatok, így jöhet minden, amiben van egy kis Woody Allen, Tarantino, Alejandro Gonzalez Iñárritu, Mike Nichols, Philip Seymour Hoffman, Javier Bardem vagy Meryl Streep. Barátkozom az animékkel és Bollywooddal, de mellettük hű maradok régi kapcsolataimhoz is. Nehéz kiemelni filmeket, mert ez folyton változik, de most éppen: Diploma előtt, Madárfészek, 21 gramm, Annie Hall, Elveszett jelentés, A nagy Lebowski, Halálbiztos, Tükör, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Melankólia, Totoro, Ra One, Chungking Express.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya