Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (dec. 22 – 28.)

329722628_0614448dc2 Itt vannak az ünnepek, a pihenés, evés-ivás és családozás napjai. Tény, hogy ilyenkor kevésbé vágyunk kimozdulni, még akkor is, ha verőfényes napsütés és 15 fok vár odakint, mi azért kínálunk néhány különleges programot számotokra. És habár a kedd és a csütörtök a teljes pihenés nevében telik majd, a hét többi napján balett, színház, animáció és magyar graffitis filmek is várnak rátok. Kellemes hetet és szép ünnepet kívánunk Nektek!

Hétfő

Réz András filmklubjának, a Müpamozinak idei utolsó darabja Szurdi Miklós Hatásvadászok című 82-es filmje. A 19:30-kor kezdődő vetítést beszélgetés követi.

Szerda

A Puskin mozi Royal Opera House előadás-közvetítéseinek karácsonyi előadása 11:30-tól Christopher Wheeldon háromfelvonásos balettja, az Alice Csodaországban.

Péntek

A Tabán Kinotéka Shakespeare’s Globe on Screen sorozatának ünnepi darabja A vihar. A londoni színház előadása 19 órakor kezdődik eredeti nyelven, magyar felirattal.

Ami nélkül pedig nem létezik karácsony, az Csajkovszkij klasszikusa, A diótörő. Idén is alkalma nyílik bárkinek megnézni a művet az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ráadásul a szentpétervári Mariinszkij Balett előadásában. A vetítés 18 órakor kezdődik, a 2013-as darab rendezője pedig Vaszilij Vajnonen.

diotoro

Szombat

A héten dupla adagot kapunk Shakespeare-ből, hiszen a Tabán mellett az Uránia is műsorára tűzi a Globe Színház előadásait. Ezúttal a Szentivánéji álom című örök darabot láthatja a közönség 19 órától, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A Puskin Kuckó Legkisebbek mozija két kicsiknek szóló filmmel is várja a gyermekeket és szüleiket. Aznap a Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak című filmet, másnap (28.) pedig a Süsü, a sárkány kalandjait vetítik 10 órától.

A Bem mozi szintén a hétvégén várja a különlegességekre vágyó filmrajongókat. Magyar graffitis filmek a rendszerváltástól napjainkig címmel két estés programot szerveznek, és bár a konkrét filmek listája még nincs meg, biztosan érdekes produkciókat vetítenek majd.

Vasárnap

Az Örökmozgó Iráni Filmklubjának e heti filmje Reza Mir-Karimi Távol s közel című 2005-ös alkotása. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal és ingyenesen vetítik.

Akinek pedig hiányzik egy kis felnőtteknek szóló animáció, annak irány a Gólya, hiszen 19 órától Jankovics Marcell Az ember tragédiája című művét vetítik.

A komolyzene kedvelőinek az Uránia nyújt kiemelkedő szórakozást A Három Tenor Rómában című koncertfilmmel. A majdnem két órás alkotás 11 órakor kezdődik a mozi dísztermében.

A Toldi mozi pedig Magyarország első vegán filmvetítésére várja az érdeklődőket. Az Élni és élni hagyni című dokumentumfilm a vegán életmód etikai és egészségügyi oldalát mutatja be. A szórakoztató filmet követő beszélgetésen élsportolók, dietetikusok , termelők és aktivisták szólalnak fel.

liveandletlive

Premierek a héten: A hetedik fiú, Asterix – Az istenek otthona, Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka, Hogyan írjunk szerelmet, Újrahasznosított szerelem, Válás francia módra.

Kellemes karácsonyt kíván a Filmtekercs csapata!

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com