Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (február 17-23.)

az édes élet

az édes életHabár erre a hétre nem tudunk nagyszabású filmfesztivált ajánlani, azért van miből válogatni, ha ki akarunk mozdulni. Lesz koncertfilm, Hitchcock és Fellini is.

Febr. 19. (szerda)

Hitchcock Marnie című filmjével vár titeket a Puskin mozi. Az Alfred Hichcok sorozat keretében vetített film főszerepében Tippi Hedren és Sir Sean Connery látható. Kezdés 18 órakor. A sorozat egyébként szeptemberben kezdődött és egészen augusztusig tart, összesen 13 filmet vetítenek. A jövőben láthatjátok még a Madarakat, A szakadt függönyt. a Szédülést és a Tébolyt. Viszont ha ezen a napon inkább magyar filmet néznétek, a Fényíró Filmklubban Gárdos Péter Az utolsó blues című filmjét adják. A vetítés hétkor kezdődik. És lesz Heti Válasz filmklub is sz Átrium Film-Színházban, ahol Szász Attila A berni követ című filmjét vetítik. Főszerepekben: Kulka János és Szabó Kimmel Tamás.

Febr. 20. (csütörtök)

18:45-kor kezdődik a Godot Filmklubban Federico Fellini Az édes élet című filmje, amit az idősebb geeráció tagjai csak úgy őriznek emlékeikben, mint a filmet, amiben megcsodálhatták Anita Ekberg kebleit…Azért ennél sokkal többet nyújt a film. Eredeti nyelven, magyar felirattal látható.

Febr. 21. (péntek)

Fél 9-től részt vehettek egy Rolling Stones koncerten! Az Uránia koncertfilmeket felvonultató sorozatában ugyanis a SWEET SUMMER SUN – THE ROLLING STONES LIVE AT HYDE PARK, LONDON 2013 a következő. Ha annyira nem vonzanak az öregfiúk, de a tévét sem választanátok, menjetek a Fogasházba, ahol a BÉKA Filmklub keretében a Tétova lelkek (Gummo) című nagyon fura filmet vetítik héttől.

 

 

Maksai Kinga

A filmhez az irodalmon, a színházon és a művészettörténeten keresztül vezetett az utam. Ami a diplomákat illeti, az ELTE-n végeztem magyar, illetve filmelmélet és filmtörténet szakon, jelenleg pedig az SZFE televíziós műsorkészítő szakán készülök befejezni a tanulmányaimat. Mindig is imádtam moziba járni, maradandó mozis élményeim közé tartozik az Apollo 13, a Titanic és az első 3D-s film, amit Disneylandben láttam. Sokakkal ellentétben nem vetem meg a tévét és a DVD-t sem. Azt mondják, hogy ha sokat tudsz valamiről, akkor már nem vagy képes úgy élvezni a dolgot. Én még mindig felhőtlenül szórakozok egy sitcomon, ami ugye két dolgot jelenthet: vagy nem igaz rám a fenti állítás, vagy... Nem tartom magam sorozatfüggőnek, de a csajos és vicces változatokat szívesen nézem. A bennem élő feminista entellektüelt elnyomva imádom a Szex és New Yorkot, a Modern Family és a Bored to Death című sorozatokat pedig az utóbbi idők legjobbjainak tartom. Egy éve vagyok a tagja a Filmtekercs csapatának, jelenleg a fesztivál rovatot vezetem.

Filmek: Nem csak műfajok, hanem rendezők és színészek alapján is válogatok, így jöhet minden, amiben van egy kis Woody Allen, Tarantino, Alejandro Gonzalez Iñárritu, Mike Nichols, Philip Seymour Hoffman, Javier Bardem vagy Meryl Streep. Barátkozom az animékkel és Bollywooddal, de mellettük hű maradok régi kapcsolataimhoz is. Nehéz kiemelni filmeket, mert ez folyton változik, de most éppen: Diploma előtt, Madárfészek, 21 gramm, Annie Hall, Elveszett jelentés, A nagy Lebowski, Halálbiztos, Tükör, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Melankólia, Totoro, Ra One, Chungking Express.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com