Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (február 24 – március 02.)

ellendegeneresAz év egyik legnagyobb (hollywoodi) filmes eseménye vár ránk ezen a hétvégén, ahol a szervezők évről évre vért izzadva próbálják nézőkompatibilissé tenni azt a monstrum sztárparádét, ahol még azok is díjban reménykednek, akik az év többi részében egyébként fennhangon utálják az egészet, és ahol a vörös szőnyeges álldogálás is legalább egy óra. Igen, ez a mi Oscarunk. De ne féljetek! A Filmtekercs a Budapest Secret Cinemával karöltve újra oscarváró/-átadó bulit szervez, ahol remek társaságban ikszelgethetitek végig a jelölteket.  

Élő Oscardíj-átadó buli (március 02.)

A Budapest Secret Cinema és a Filmtekercs közösen szervez ingyenes Oscardíj-átadó bulit az Anker klubba március 02-ára, vasárnap estére. Érdemes minél korábban érkezni a helyszínre, hiszen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a programok pedig egyébként is jóval az átadás közvetítése előtt kezdődnek.

Az este folyamán többek között közös meglepetésfilm-nézésre, kerekasztal-beszélgetésre és izgalmas tippmixes nyereményekre számíthattok, a díjátadó idején pedig szakértői kommentárok segítenek a jelöltek közötti eligazodásban. A (film)zenéről ismét Panda gondoskodik majd.

Az esemény facebook eventjét itt, az oldalt, ahol a nyertesekre tippelhettek, és a helyszíni nyereményekért játszhattok itt, a 2014-es Oscarral kapcsolatos cikkeinket pedig ezen a linken találjátok.

Oslo augusztus

Tavaszköszöntő norvég filmfesztivál (február 27- március 02.)

Magyarországon először rendez norvég tematikus filmfesztivált az Örökmozgó, ahol az utóbbi öt év norvég filmterméséből válogatnak a szervezők. A hét játékfilm (King Curling, Fejvadászok, NagykutyaOslo, Augusztus) mellett egy önvallomásos dokumentumfilmet (Anyám titka) és egy magyar útifilmet (Norvégia két tételben) is láthatnak az érdeklődők.

4. Frankofón Filmnapok (február 28- március 9.)

A hét végén már kezdetét veszi, de főképp a jövő hét eseménye a 4. Frankofón Filmnapok az Urániában. A különböző szekciókra bontott filmmustrán ebben az évben már nyolc alkotást bemutató versenyfilmes programmal is találkozhatunk, de idén is lesz „Friss és ropogós” részleg, ahol ezúttal a vígjátékok kapnak főszerepet, valamint afrikai filmválogatás is. Szokás szerint több rendező is részt vesz majd a vetítéseken vagy az azokat követő közönségtalálkozókon. A részletes programot az Uránia oldalán találjátok.

 

Fazekas Balázs

Fazekas Balázs

Fazekas Balázs pszichológus, újságíróként specializációja a filmek és a lélektan kapcsolódási pontjai, a pszichológiai jelenségek, elméletek filmes megjelenése, a művek mélylélektani-szimbolikus értelmezései.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya