Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (február 24 – március 02.)

ellendegeneresAz év egyik legnagyobb (hollywoodi) filmes eseménye vár ránk ezen a hétvégén, ahol a szervezők évről évre vért izzadva próbálják nézőkompatibilissé tenni azt a monstrum sztárparádét, ahol még azok is díjban reménykednek, akik az év többi részében egyébként fennhangon utálják az egészet, és ahol a vörös szőnyeges álldogálás is legalább egy óra. Igen, ez a mi Oscarunk. De ne féljetek! A Filmtekercs a Budapest Secret Cinemával karöltve újra oscarváró/-átadó bulit szervez, ahol remek társaságban ikszelgethetitek végig a jelölteket.  

Élő Oscardíj-átadó buli (március 02.)

A Budapest Secret Cinema és a Filmtekercs közösen szervez ingyenes Oscardíj-átadó bulit az Anker klubba március 02-ára, vasárnap estére. Érdemes minél korábban érkezni a helyszínre, hiszen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a programok pedig egyébként is jóval az átadás közvetítése előtt kezdődnek.

Az este folyamán többek között közös meglepetésfilm-nézésre, kerekasztal-beszélgetésre és izgalmas tippmixes nyereményekre számíthattok, a díjátadó idején pedig szakértői kommentárok segítenek a jelöltek közötti eligazodásban. A (film)zenéről ismét Panda gondoskodik majd.

Az esemény facebook eventjét itt, az oldalt, ahol a nyertesekre tippelhettek, és a helyszíni nyereményekért játszhattok itt, a 2014-es Oscarral kapcsolatos cikkeinket pedig ezen a linken találjátok.

Oslo augusztus

Tavaszköszöntő norvég filmfesztivál (február 27- március 02.)

Magyarországon először rendez norvég tematikus filmfesztivált az Örökmozgó, ahol az utóbbi öt év norvég filmterméséből válogatnak a szervezők. A hét játékfilm (King Curling, Fejvadászok, NagykutyaOslo, Augusztus) mellett egy önvallomásos dokumentumfilmet (Anyám titka) és egy magyar útifilmet (Norvégia két tételben) is láthatnak az érdeklődők.

4. Frankofón Filmnapok (február 28- március 9.)

A hét végén már kezdetét veszi, de főképp a jövő hét eseménye a 4. Frankofón Filmnapok az Urániában. A különböző szekciókra bontott filmmustrán ebben az évben már nyolc alkotást bemutató versenyfilmes programmal is találkozhatunk, de idén is lesz „Friss és ropogós” részleg, ahol ezúttal a vígjátékok kapnak főszerepet, valamint afrikai filmválogatás is. Szokás szerint több rendező is részt vesz majd a vetítéseken vagy az azokat követő közönségtalálkozókon. A részletes programot az Uránia oldalán találjátok.

 

Fazekas Balázs

Fazekas Balázs pszichológus, újságíróként specializációja a filmek és a lélektan kapcsolódási pontjai, a pszichológiai jelenségek, elméletek filmes megjelenése, a művek mélylélektani-szimbolikus értelmezései.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com