Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (július 15-21.)

felelem-es-reszketes-las-vegasban

felelem-es-reszketes-las-vegasbanSzeszélyesek ezek a nyári filmes programok: eddig arra panaszkodtunk, hogy nincs hova menni, most pedig arra fogunk, hogy nem lehetünk egy időben több helyen.

Ha rápillantunk a heti filmes kínálatra, kapásból két olyan programot is láthatunk, melyek többnaposak, ám pontosan ugyanabban a pár napban zajlanak. Július 19-21. között kerül ugyanis megrendezésre a Bánkitó Fesztivál, melyen egymást érik majd a filmes programok (részletek itt), és pontosan ezt a három napot fedik le a Művész moziban a Mozinet-Művész Filmnapok is, melyen a legnagyobb nemzetközi fesztiválok sikerfilmjei között egy premier előtt vetített alkotást, a Renoir című francia filmet is megtekintheti a nagyérdemű. Ha valakit ezek egyike sem hozott volna lázba, annak íme néhány további tipp a hétre:

július 15. (hétfő)

Hétfőn immáron harmadik alkalommal jelentkezik a Budapest Rooftop Cinema névre keresztelt kezdeményezés, melynek szervezői kifejezetten a tetőtereken történő filmvetítéseket tűzték ki célul. A Corvintetőn otthonra lelő esemény ezúttal a Félelem és reszketés Las Vegasban című kötelező darabot hozza el a nagyérdeműnek ingyen popcornnal és – bár ettől az igazi filmrajongók valószínűleg sikítófrászt kapnak – 15 perces szünettel a film felénél. Kezdés „sötétedéskor”.

Persze a kertben is filmezhet, akinek a magasság annyira nem fekszik: a Holdudvarban berendezkedett Francia Kertmozi ezúttal A júliusi randevú című premierrel jelentkezik, melynek műfaja „road-trip” – 20:45-től kiderül, mit is jelent ez valójában.

július 16-17-18. (keddtől péntekig)

Ezen a három napon a Godot Filmklubot keressétek fel, ha klasszikusokat akartok látni. Kedden a Bérgyilkost fogadtam Aki Kaurismäki-filmet láthatjátok, szerdán a Szállnak a darvakat, csütörtökön pedig Ingmar Bergman Tükör által homályosan című alkotásával találkozhattok. A vetítések este 7-kor kezdődnek, helyszín: Moha Kávéház és Kultúrtér.

július 19. (péntek)

Az Indiai Kulturális Központban nem meglepő módon ezúttal is egy indiai gyöngyszemet, a 2012-es Kahaani című alkotást vetítik este 6 órától. A film egy áldott állapotban lévő nő férje utáni kutatóútját meséli el világkörüli utazásokkal és az eközben átélt számtalan kalanddal.

Ha viszont a péntek este mindenképp a zenéé, akkor irány a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, ahol egy fergeteges James Bond filmzene koncert-show veszi kezdetét 20:00-tól.

július 20. (szombat)

18:00-kor kezdődik az Örökmozgóban az Emberek és istenek című film, melyből egy muszlim közösségben élő keresztény szerzetesrend drámai történetét ismerhetjük meg végtelenül egyszerű, mégis roppant hatásos kivitelezésben.

július 21. (vasárnap)

3D-s balettvetítéssel örvendezteti meg az Uránia ezen művészeti ág szerelmeseit este 6 órától, amikor is műsorra tűzik Adolphe Adam Giselle című művét, melyet a szentpétervári Mariinszkij Opera- és Balettszínházban rögzítettek.

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com