Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (július 29- augusztus 4.)

vicky_cristina_barcelonaFölösleges a hőségen keseregni, használjuk ki a szabadtéri mozis programokat, amíg csak lehet! Ezen a héten kertmozikat, szabad ég alatti vetítéseket és fesztiválokat is a figyelmetekbe ajánlunk. Irány a természet!

Ördögkatlan Fesztivál

A 6. Ördögkatlan Fesztivál is számos filmes programmal kedveskedik az érdeklődőknek, ezért érdemes július 30- augusztus 3. között ellátogatni a baranyai vidékre, ahol Jiří Menzel a fesztivál egyik idei díszvendége. A program a fesztivál honlapján elérhető.

Kertmozi a Lőke Kúrián

A magyarhangya szabadtéri vetítéseket szervez a taliándörögdi Lőke-kúrián, ahol friss levegővel, kellemes környezettel, délutáni sziesztával, finom házi szörppel és egyéb nyalánkságokkal várnak minden kedves látogatót. A részletes program itt elérhető.

július 29. (hétfő)

A „nyári szezonhoz” híven folytatódik a Francia kertmozi a Holdudvarban. Ezúttal az Americano című filmet nézhetitek meg 19 órától a Margitszigeten. A film Mathieu Demy színész első rendezése, aki egyébként Agnès Varda, a francia új hullám egyetlen női alkotójának fia. Újra jelentkezik az ingyenes Budapest Rooftop Cinema is a Corvintetőn, ahol a bulit filmvetítéssel kötik egybe. Ezen a hétfőn Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című 2008-as filmje látható. Kapunyitás 18 órától, kezdés kb. 21-től.

július 30. (kedd)

Peter Gabriel-rajongók figyelem! A Corvin mozi műsorára tűzi az ex-Genesis-tag 2011-es koncertjének felvételét, amelyen a Scratch My Back album dalai hallhatók zenejari feldolgozásban, klasszikus dalokkal keverve. A látványért vizuális effektek, grafikák és animációk felelnek. A kezdés 19 óra. A klasszikusabb programra vágyóknak viszont az Urániát ajánljuk, ahol rögzített múzeumi tárlatvezetés látható a londoni Royal Academy of Artsból, a Manet-kiállításról. Ide is 19 órára várják a közönséget. Újra Godot Filmklub a Mohában, ezúttal Aki Kaurismäki egy 1996-os alkotása, a Gomolygó felhők látható „Az északi (nyelv)rokon” sorozatban 19 órától. Ezzel azonban még mindig nem ér véget az este, az idei Szigetre készülve ugyanis levetítik Wisinger János dokumentumfilmjét az 1997-es, akkor még Pepsi Sziget néven futó fesztiválról a Film-Kép Klubban. A film címe: Kell egy hét együttlét, a helyszín a Művelődési Szint, kezdés 20 órakor.

buddha_elsullyed_szegyeneben

július 31. (szerda)

Szerdán is készülhetünk a Mohába, hiszen a Godot Filmklub ma is várja a látogatókat 19 órakor. Az „Orosz klasszikusok” sorozat keretében ezen a napon a Ballada a katonáról című Csuhraj-film látható. A Magyar Nemzeti Galéria 21 órától mutatja be a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált Renoir című filmet a budavári palota egykori Báltermében, így ha valaki gyönyörű környezetben szeretné megtekinteni a festő utolsó éveiről készült alkotást, az feltétlenül látogasson el a Borszerda sorozat utolsó alkalmára, a jegyárba ugyanis a vetítés is beletartozik.

augusztus 1. (csütörtök)

A Godot Filmklub ezúttal Bergman világába kalauzol, a „Svédcseppek” sorozatban A csend látható 19 órától a Mohában. Ha szeretnénk egy kicsit elszakadni a városi hőségtől, irány a Svábhegy, a Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda kertjében ugyanis folytatódik a kertmozi a Jókai Klub szervezésében. Az ingyenes programon 20.30-tól ezúttal A törvény gyilkosa című film látható, aminek a különlegessége, hogy Al Pacino és Robert de Niro az 1995-ös Szemtől szemben című krimin kívül csak ebben a filmben játszik együtt.

augusztus 2-3. (péntek-szombat)

A hétvégén mindenképpen érdemes elutazni a Lőke-kúriához, ahol a magyarhangya szervezésében festői környezetben nézhetünk filmeket a szabadban. Pénteken a Buddha elsüllyed szégyenében, szombaton pedig a Bevetetlen ágyak látható 21 órától.

Fazekas Balázs

Fazekas Balázs pszichológus, újságíróként specializációja a filmek és a lélektan kapcsolódási pontjai, a pszichológiai jelenségek, elméletek filmes megjelenése, a művek mélylélektani-szimbolikus értelmezései.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés