Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (június 17-23.)

shame-a-szegyentelen

shame-a-szegyentelenMeztelen férfiak a lányoknak, csinibabák és meseautók a fiúknak, valamint töménytelen animáció mindenkinek – avagy ismét programot ajánlunk.

Szó mi szó, a hetet alapvetően a pangás határozná meg, ha nem lenne a Ludwig Múzeum aktuális kiállításához tartozó vetítéssorozat, illetve ha a tavalyi évhez hasonlóan idén sem lenne KAFF. De mindkettőt megrendezik, hál’ Istennek! A meztelen férfi Művész mozibeli programja múlt hétről nyúlik át a mostanira (június 15-21.), a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál pedig szerdától vasárnapig (június 19-23.) szórakoztatja a nagyérdeműt. És hogy hova mehetünk még mozizni a héten? Íme!

június 17. (hétfő)

Ha kicsit szomorkásan indulna a hétfő, a Művészetek Palotájában találhatjuk a legjobb gyógyírt, ahol Tímár Péter örökérvényű bölcsességekkel teletűzdelt klasszikusát, a Csinibabát vetítik 19:00-tól. Aki azonban jobban szereti az ennél is régebbi magyar alkotásokat, az még mindig választhatja az Örökmozgót, ahol a Meseautó eredetije lesz látható este 6 órától. És hogy végképp megnehezítsük a választást, ajánlunk egy harmadik hazai remekművet is, méghozzá Bacsó Péter Te rongyos életét, ami szintén 6-kor kezdődik az Urániában.

június 18. (kedd)

Kinek a filmjeit nehezebb lelkileg és szellemileg feldolgozni, Tarr Béláét vagy Szőke Andrásét? Erre a nem mindennapi kérdésre kaphat választ, aki néhány órára beköltözik kedden az Örökmozgóba, 18:00-tól ugyanis a Vattatyúk, 20:00-tól pedig a Szabadgyalog kerül levetítésre a körút filmes tárházában.

június 19. (szerda)

Nem szokatlan tőlünk, hogy nagyvásznon pergő operát ajánlunk nektek alternatív mozis programként, azon viszont, hogy ezúttal egy napra két ilyen előadás is jut, kicsit mi is meglepődtünk. Mindenesetre így van, hiszen a Puskin mozi Verdi Rigolettóját tűzi műsorra a londoni The Royal Opera House előadásában este 7 órától, míg az Uránia Bizet Carmenjével nyitja meg nyári opera és balett válogatását ugyanezen a napon, ám este 6 órától.

június 20. (csütörtök)

Csütörtökön a férfiak igazán belehúznak a meztelenkedésbe a Művész moziban, a szombat óta tartó rendezvénysorozat keretében ugyanis a nálunk tavaly bemutatott Shame – A szégyentelen című filmet vetítik este 7 órától. Michael Fassbender, Steve McQueen… nem csoda, hogy sokan várták annak idején ezt a mozit, melyet most a hozzá felettébb passzoló tematikájú kiállítás kapcsán tekinthet meg a nagyérdemű.

június 21. (péntek)

Akár ott voltunk előző nap a Művészben, akár nem, péntek este mindenképp érdemes lesz betévednünk oda, hiszen 20:00-tól premier előtt tekinthetjük meg a Q, érzékek birodalma című filmet. Nekünk ugyan nem tetszett annyira Laurent Bouhnik alkotása a Francia Filmtavaszon, de attól még nyugodtan tehettek vele egy próbát, hátha nektek jobban bejön majd!

június 22. (szombat)

Szombaton a Múzeumok éjszakájának keretein belül mozizhatnak azok, akik legkésőbb este 9-re odaérnek a VI. kerületi Ráth György Múzeumba, ahol Bollywood egyik tavalyi gyöngyszemét, a Homi Adajania által rendezett Koktél című filmet vetítik az említett időpontban.

június 23. (vasárnap)

Ha eddig nem tettük volna, vasárnap mindenképp nézzünk le a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra, ahol délelőtt 10 órától a gyerekeknek, este 7-től pedig a felnőtteknek vetítik le az idei díjnyertes alkotásokat.

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com