Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (május 12-18.)

Her (2013) Ezen a héten sem fogunk unatkozni, most már biztos! Folytatódik a Hitchcock sorozat, a keleti filmek rajongói pedig egy egész hétig nézhetnek japán alkotásokat. Aki pedig lecserélné a péntek esti kocsmázást egy kis mozizásra, annak remek lehetőség az Artmozik Éjszakája, amelyen egészen reggelig nézhet jobbnál jobb filmeket.

Japán Filmhét (május 13-18.)

A Japán Alapítvány által rendezett Japán Filmhét kínálatában nem csak drámákat, de vígjátékot, sci-fit és animációs filmet is találhatunk. Csak, hogy néhányat említsünk: látható lesz a Kedvesem című road movie, a Szörnyek szigete című animációs film és Vendégszeretet ügyosztály című vígjáték is. A vetítések a Toldi moziban lesznek, a belépés ingyenes. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal és magyar hangalámondással vetítik.

Alfred Hitchcock sorozat (május 14.)

Folytatódik a Puskin Alfred Hitchcock sorozata, nem is akármivel. Ezen a napon a Szédülést láthatjátok este hattól. A rendező egyik legismertebb filmjében James Steawart és Kim Novak játsszák a főszerepeket. Ha még nem láttátok, mindenképpen nézzétek meg, pláne, ha szeretitek a kissé lassan kibontakozó sztorikat és lelkesedtek a hitchcocki feszültségkeltésért!

vertigo

3. Artmozik Éjszakája (május 16-17.)

Művész, Puskin, Toldi, Tabán – ezek a mozik vesznek részt a 3. Artmozik Éjszakája elnevezésű rendezvényen. Május 16-án, vagyis pénteken este 6-tól egészen szombat reggelig nézhettek filmeket, nem is akármilyeneket! Bérgavallér, Blue Jasmine, A Grand Budapest Hotel, Augusztus Oklahomában, A nimfomániás 12., Mielőtt meghaltam, Halhatatlan szeretők, A nő, A Wall Street farkasa – vagyis nagyjából minden film, amit az utóbbi időkben játszottak a mozik, és nagy visszhangja volt. Ha folyamatosan azt hallgatjátok, milyen vicces volt DiCaprio vagy hogy mennyit sírt a barátnőtök A nő című filmen, de még nem láttátok, irány a mozi! Külön jó hír, hogy lesznek premier előtti vetítések, szóval itt az alkalom, hogy ti áradozzatok egy filmről, amit mások még nem láttak. A Csúnya, gonosz bácsik, a Dollár, kanna, szerelem, a Llewyn Davis világa, valamint az Ötödik kerék most mutatkozik be.

FADING GIGOLO

 

Maksai Kinga

A filmhez az irodalmon, a színházon és a művészettörténeten keresztül vezetett az utam. Ami a diplomákat illeti, az ELTE-n végeztem magyar, illetve filmelmélet és filmtörténet szakon, jelenleg pedig az SZFE televíziós műsorkészítő szakán készülök befejezni a tanulmányaimat. Mindig is imádtam moziba járni, maradandó mozis élményeim közé tartozik az Apollo 13, a Titanic és az első 3D-s film, amit Disneylandben láttam. Sokakkal ellentétben nem vetem meg a tévét és a DVD-t sem. Azt mondják, hogy ha sokat tudsz valamiről, akkor már nem vagy képes úgy élvezni a dolgot. Én még mindig felhőtlenül szórakozok egy sitcomon, ami ugye két dolgot jelenthet: vagy nem igaz rám a fenti állítás, vagy... Nem tartom magam sorozatfüggőnek, de a csajos és vicces változatokat szívesen nézem. A bennem élő feminista entellektüelt elnyomva imádom a Szex és New Yorkot, a Modern Family és a Bored to Death című sorozatokat pedig az utóbbi idők legjobbjainak tartom. Egy éve vagyok a tagja a Filmtekercs csapatának, jelenleg a fesztivál rovatot vezetem.

Filmek: Nem csak műfajok, hanem rendezők és színészek alapján is válogatok, így jöhet minden, amiben van egy kis Woody Allen, Tarantino, Alejandro Gonzalez Iñárritu, Mike Nichols, Philip Seymour Hoffman, Javier Bardem vagy Meryl Streep. Barátkozom az animékkel és Bollywooddal, de mellettük hű maradok régi kapcsolataimhoz is. Nehéz kiemelni filmeket, mert ez folyton változik, de most éppen: Diploma előtt, Madárfészek, 21 gramm, Annie Hall, Elveszett jelentés, A nagy Lebowski, Halálbiztos, Tükör, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Melankólia, Totoro, Ra One, Chungking Express.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés