Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (március 10-16.)

A_berni_kovet_Szabo_Kimmel_Kulka_JanosHabár még nem indultak be a kertmozik, és a legközelebbi fesztiválokra is várni kell még egy-két hetet, ezen a héten is lesznek kiváló filmes programok, köszönhetően a filmkluboknak. Ráadásul túlsúlyban lesznek a magyar alkotások, szóval ha úgy érzitek, kissé le vagytok maradva a hazai filmeket illetően, üljetek be egy-egy vetítésre. Lesz Konyec, Final Cut, de vetítik A berni követet és A vizsgát is. Rövid, ám velős programajánlónk következik.

március 11. (kedd)

A Budapesti Olasz Kultúrintézetben este hattól a Világrajött (Venuto al mondo) című 2012-es filmet vetítik, amelynek Penélope Cruz a főszereplője.

március 12. (szerda)

Hogy ezen a héten se maradjatok komolyzene nélkül, 18 órától a Figaro házasságát vetítik a Budapest Olasz Intézetben. Ha pedig inkább magyar filmet néznétek, menjetek a Művész moziba, ahol a Fényíró Filmklub keretében megnézhetitek a Konyec című filmet, ráadásul Rohonyi Gábor rendezővel is találkozhattok. És még egy, nem is akármilyen film erre a napra, Pálfi György Final Cut című filmjét adják a Heti Válasz Filmklubban. Helyszín: Átrium Film-Színház. Időpont: 19 óra.

március 13. (csütörtök)

Este héttől Antonioni klasszikusát, A kalandot nézhetitek meg a Godot Filmklubban.

március 14. (péntek)

Bergendy Péter A vizsga című filmjét vetítik a Puskinban 18 órától. Kulka János, Nagy Zsolt és Hámori Gabriella látható a főbb szerepekben.

március 15. (szombat)

A legkisebbek mozija délelőtt 10-től várja a kicsiket a Pinokkióval (nem a Disney-féle, szóval az is elviheti rá a gyerkőcöt, aki azt ezerszer látta). Akik pedig gyerek nélkül szeretnének programot csinálni, hatra menjenek a Puskinba, ugyanis A berni követ című filmet vetítik.

március 16. (vasárnap)

Még egy film az 50-es évek Magyarországáról, ezúttal egy kicsit más megközelítésben. Fazakas Péter Szabadság – Különjárat című tv-filmjét nézhetitek meg 18:00-tól a Puskin moziban.

Maksai Kinga

A filmhez az irodalmon, a színházon és a művészettörténeten keresztül vezetett az utam. Ami a diplomákat illeti, az ELTE-n végeztem magyar, illetve filmelmélet és filmtörténet szakon, jelenleg pedig az SZFE televíziós műsorkészítő szakán készülök befejezni a tanulmányaimat. Mindig is imádtam moziba járni, maradandó mozis élményeim közé tartozik az Apollo 13, a Titanic és az első 3D-s film, amit Disneylandben láttam. Sokakkal ellentétben nem vetem meg a tévét és a DVD-t sem. Azt mondják, hogy ha sokat tudsz valamiről, akkor már nem vagy képes úgy élvezni a dolgot. Én még mindig felhőtlenül szórakozok egy sitcomon, ami ugye két dolgot jelenthet: vagy nem igaz rám a fenti állítás, vagy... Nem tartom magam sorozatfüggőnek, de a csajos és vicces változatokat szívesen nézem. A bennem élő feminista entellektüelt elnyomva imádom a Szex és New Yorkot, a Modern Family és a Bored to Death című sorozatokat pedig az utóbbi idők legjobbjainak tartom. Egy éve vagyok a tagja a Filmtekercs csapatának, jelenleg a fesztivál rovatot vezetem.

Filmek: Nem csak műfajok, hanem rendezők és színészek alapján is válogatok, így jöhet minden, amiben van egy kis Woody Allen, Tarantino, Alejandro Gonzalez Iñárritu, Mike Nichols, Philip Seymour Hoffman, Javier Bardem vagy Meryl Streep. Barátkozom az animékkel és Bollywooddal, de mellettük hű maradok régi kapcsolataimhoz is. Nehéz kiemelni filmeket, mert ez folyton változik, de most éppen: Diploma előtt, Madárfészek, 21 gramm, Annie Hall, Elveszett jelentés, A nagy Lebowski, Halálbiztos, Tükör, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Melankólia, Totoro, Ra One, Chungking Express.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés