Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (március 24-30.)

eszhet_behrangozo_fokepTúl vagyunk március idusán, Sándor, József és Benedek meghozták a várva várt meleget, a szabadba csábító programok mellett viszont ne feledkezzünk meg a filmes eseményekről sem!

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Végéhez közeledik az Észt Hét a Művész moziban. A fővárosban szerdáig még elcsíphettek egy-két észt kuriózumot, április 1-től viszont Debrecenbe költözik az északi ország tavalyi sikerfilmjeit felvonultató fesztivál.

Hétfőnként este 6-tól az Urániában a Magyar Művészeti Akadémia által válogatott legjobb 20. századi magyar mozgóképekből csemegézhettek: ezen a héten A ménesgazda kerül terítékre. Ha inkább az országhatárunkon kívül született művek iránt érdeklődtök, akkor egy órával később az RS9 Színházban Reményi Róbert filmesztéta vezetésével tekinthetitek meg a Kávé és cigaretta című feliratos, amerikai filmet.

Kedd este érdemes lesz elsétálni a BME Bercsényi Kollégiumba, ahol negyed 8-kor Luc Besson Metrojára „ülhettek fel” a Térelméleti filmklub szervezésében.

Szerdán ugyancsak lehetőségetek lesz választani, hogy egy szürreális világban, vagy a múlt egy megfakult darabjában szeretnétek-e elmélyedni. Dr. Sas legújabb kalandjait a Gólyában, a BKF Fényíró Filmklub keretében bemutatandó Ripacsokat pedig a Művész moziban tekinthetitek meg este 7-től. Székely Dávid „one man show”-jában komoly gondolatokkal és humoros jelenetekkel egyaránt találkozhattok, Sándor Pál 1981-es drámájában pedig az „Egyedül nem megy” kabarépáros mindennapjait ismerhetitek meg – ráadásul a vetítés után a film operatőrével, Rágalyi Elemérrel is találkozhattok. Még az sem baj, ha a pénztárcátokat otthon felejtitek, hiszen mindkét eseményen ingyenes lesz a részvétel.

sasa_sajto_01(1)Az Egy csók és más semmi című klasszikust csütörtökön este 6-tól a Tolnay Klári Emlékév keretén belül nézhetitek meg az Urániában, és ugyanezen a napon startol el a Friss Hús rövidfilmfesztivál a Daazo szervezésében. A tavalyi siker után immár nemzetközi versenyprogrammal is kiegészülő rendezvényen a szakmai mellett kulturális programok és koncertek is várnak majd benneteket a Toldi moziban március utolsó napjáig.

Hétvégén is lesz tehát filmes terülj-terülj asztalkám, ráadásul szombat délután fél 5-től Indiába is elkalandozhattok a Csennai Expresszel, amire jegyet az Örökmozgó Filmmúzeumban válthattok. A hétvége a gyerekeknek is kedvez majd: a Puskin Kuckó Sammy nagy kalandjai – A titkos átjáró című animációs filmet tűzi műsorára szombat délelőtt 10-től.

Végh Márton

Gondolatban voltam már tanár, író, fényképész, operatőr és vágó. Jelenleg a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatójaként az újságírás foglalkoztat leginkább. Ezen a területen úgy érzem kibontakoztathatom írói ambícióimat, ráadásul mindezt összeköthetem filmek iránti rajongásommal, ami egész életemet végigkísérte:

Gyermekként lenyűgözött nagypapám videótékája. Általános iskolásként a kamera előtt, középiskolásként a kamera mögött tevékenykedtem. 2005-ben egy filmes pályázat fődíjaként egy hetes hollywoodi vakáción vehettem részt, majd jegyeket kezeltem a helyi multiplexben. Egyetemi záródolgozatomat a magyar horrorfilmek utáni kutatásnak szenteltem, jelenleg pedig a Filmtekercs gyakornoki programjának köszönhetem, hogy kapcsolatom a filmekkel tovább mélyíthetem.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés