Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (nov. 24 – 30.)

felhivas szerelemre Habár a héten szünetelnek a nagyobb fesztiválok, így is igen sűrű filmes programkínálatunk van számotokra. Lesznek itt magyar, olasz és francia klasszikusok, dokumentum- és rövidfilmek, továbbá Tolnay Klári, Tarkovszkij, valamint a Harcosok Filmklubja vár minden kedves filmszerelmest.

Hétfő

A Púder Bábszínház és Galéria Luc Besson filmklubja ezúttal az alkotó 88-as melodrámáját, A nagy kékséget vetíti 20 órától. A filmet követően beszélgetést tartanak, a moderátor Géczy Dávid filmrendező (A győztes).

A magyar filmgyártás alkotásaiban ábrázolt szerelem és szexualitás témakörét körbejáró Müpamozi ezen a hétfőn Xantus János Eszkimó asszony fázik című művét adja 19 órától. Réz András filmklubja ezúttal is beszélgetéssel zárul majd.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház 100 magyar dokumentumfilm elnevezésű vetítéssorozata ismét egy Kósa Ferenc művet vesz elő, Az utolsó szó jogánt. A 18 órakor kezdődő vetítést követően maga a rendező lesz az est vendége.

Továbbra is japán és olasz klasszikusokat láthatnak az érdeklődők a Tabán Kinotékában. A mostani alkotás Antonioni A kaland című kitűnő, díjnyertes drámája, melyet rendhagyóan 18:30-kor vetítenek eredeti nyelven, magyar felirattal.

A Francia Intézet Truffaut sorozata pedig Az utolsó metró című filmet vetíti eredeti nyelven, magyar felirattal.

Kedd

Ha lemaradtál volna róla, itt egy újabb hulláma a The Beatles filmnek! Az Urániában ezen a kedden és szerdán is megnézheted a brit popzene talán legnagyobbjairól készített alkotást. Az Egy nehéz nap éjszakáját 16:30-as és 19 órás kezdéssel vetítik eredeti nyelven, magyar felirattal.

egy nehez nap ejszakaja

Szintén az Urániában maradunk, ahol 15 órától Varga Ágota Operatív érték – A besúgottak című szűk egy órás dokumentumfilmjét láthatják a nézők.

A Művészeti Szint (Müszi) Harcosok filmklubjának következő darabja Seth Gordon Förtelmes főnökök című vígjátéka 18:30-tól. Az időzítés nem is lehetne jobb, hiszen a héten mutatják be a mozikban a film folytatását.

A Petőfi Sándor Gimnázium Menni vagy maradni elnevezésű tematikus sorozata ezúttal Bertolucci Lopott szépség című filmjét vetíti 15:30-kor.

lopottszepseg1

Szerda

Folytatódik a Tarkovszkij sorozat a Puskin moziban. A világhírű alkotó e heti munkáját, az Iván gyermekkorát 18 órás kezdettel eredeti nyelven, magyar felirattal lehet megtekinteni.

Az Uránia Faludi DO-KU Filmklubja Szalay Péter Pannónia Anno című dokumentumfilmjét vetíti 18:45-től. A filmet követő beszélgetés vendége maga a rendező, továbbá Orosz Ida szakmai szerkesztő és Nagy Ernő operatőr.

Az ELTE Kortárs Filmklubja Woody Allen 2013-as megindító filmdrámáját hozza el, a Cate Blanchettnek Oscar-díjat hozó Blue Jasminet. A filmet 17 órakor az ELTE BTK D épületének alagsorában vetítik.

Blue Jasmine

Szintén az ELTE BTK-án, de más épületében (Főépület, 6-8) Himmler naplója címmel filmvetítést és beszélgetést tartanak Vanessa Lapa A megfelelő (The Decent One) című alkotása kapcsán. A 15:30-tól vetített filmet követő angol nyelvű! beszélgetésen a vendég a rendezőnő, illetve munkatársa, Tomer Eliav.

A József Attila kör PopJak elnevezésű ingyenes rendezvénysorozata ezen a szerdán a Joyland és a Mr Mercedes megjelenésének aprópóján Stephen King életművét járja körül.

Csütörtök

A szentendrei Nyisd ki a szemed filmklub! e heti filmje Mundruczó Kornél sokszorosan díjnyertes Fehér istene. A 19 órai vetítést követően közönségbeszélgetés vár mindenkit.

Fehér Isten (Mundruczó Kornél filmje)

A Stratforti Shakespeare Fesztiválról sugároz színházi előadást a Puskin mozi. A Christopher Plummer főszereplésével előadott Caesar és Kleopátra 19 órától lesz látható magyar felirattal.

Elérkezett a hónap utolsó csütörtökje, így itt a Tolnay Klári Filmklub is az Urániában. A színésznő emlékének adózó vetítéssorozat ezúttal Ráthonyi Ákos A szerelem nem szégyen című filmjét mutatja be. A 18 órakor kezdődő filmet követő beszélgetés tematikája ezúttal a “Nőtípusok, skatulyák és nőképek filmen a két világháború között“. Az est vendégei pedig: Tordai Teri színművész, Deák Krisztina rendező, míg a moderátor Kaiser László író lesz.

tolnayklari2

Péntek

Ezen a pénteken egy érdekességet ajánlunk minden kávézó figyelmébe. A Lurdy mozi 19:30-as kezdéssel vetíti A Film About Coffee című produkciót, mely elkalauzol a kávékészítés rejtelmeibe.

A Tabán Kinotéka Shakespeare’s Globe on Screen keretein belül a színházi rajongók Mark Rosenblatt VIII. Henrikjét nézhetik meg 19 órától eredeti nyelven, magyar felirattal.

Az Uránia ad otthont az immáron XVIII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázatnak. Az idei eseménysor Felhívás szerelemre címen fut. A két napos filmszemle során egy szakmai zsűri által kiválogatott mezőny alkotásait vetítik majd le.

felhivas szerelemre

Szombat

A Bródy Imre Gimnázium ad otthont a Filmklub Szövetség VHS Fesztiváljának szombaton. Pontos részletek még nincsenek, de annyi bizonyos, hogy filmvetítések és szakmai vendégek várják majd az érdeklődőket, továbbá, hogy fotópályázat is folyik, melyen a legjobb 20 alkotás szintén kiállításra kerül majd.

Vasárnap

A Puskin mozi Royal Opera House opera és balett közvetítésének e heti alkotása Gaetano Donizetti háromfelvonásos operája, a Szerelmi bájital eredeti olasz nyelven, magyar felirattal 14 órától.

Az Uránia szintén a komolyzene kedvelőinek kedvez, hiszen 19 órától Rossini A sevillai borbély című operáját közvetíti a New York-i Metropolitan Operából.

Heti premierek: A Madagaszkár pingvinjei, Egy szerelem története: a férfi, Förtelmes főnökök 2.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com