Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló november 26 – december 2.

Bár véget ért az Anilogue, azért ezen a héten sem maradunk filmes programok nélkül. Lengyel Filmnapok Miskolcon, Brazil Filmnapok Pesten, de lesznek természetesen filmklubos vetítések is. Menjetek, nézzetek, mert néhány hét múlva már sokkal kevesebb idő lesz rá a bejgli elkészítése és a bevásárlókocsi rally közepette.

Minden napra egy…

november 26. (hétfő)

Szentendreiek figyelem! A P’Art Mozi ma este 19:10-es kezdettel vetíti Vancsó Zoltán fotófilmjét, melynek címe Álomvölgy – Az üresség felfedezése. A film után pedig magával az alkotóval is beszélgethettek. Akik Budapesten vannak, este 6-tól megnézhetik az 53 magyar film vetítéssorozat részeként a Ház a sziklák alatt című Makk Károly-klasszikust az Urániában. És egy program a miskolciaknak is: a Lengyel Filmnapok keretében a Poznań56 című filmet tekinthetik meg fél 6-tól a Béke Art-moziban.

november 27. (kedd)

Andrzej Wajda 1970-es Nyírfaliget című filmjét nézheti meg, aki ma 7-re elmegy a Moha Kávéház és Kultúrtérbe. 17:30-tól a Kics rózsa című filmet vetítik a miskolci Béke Art-moziban a Lengyel Filmnapokon.

november 28. (szerda )

Este kilenctől vár a Toldiban az ANTRÉ, amelyen a Budapesti Kommunikációs Főiskola harmadéves operatőrei mutatják be a legjobb vizsgafilmjeiket. A Kardos Sándor és Szaladják István által vezetett osztály mind a tizenegy tagjától láthattok valamit. A vetítés ingyenes! Itt még több információt találhattok az eseményről. És lesz Godot filmklub is, 7-től a Vadászjelenetek Alsó-Bajoroszágból című Peter Fleischmann-filmet vetítik. Aki pedig Miskolcon van, megnézheti  a Bölcsődal című 2010-es lengyel vígjátékot fél 6-tól.

november 29. (csütörtök)

Ma este Ingmar Bergman azóta sokat idézett Persona című alkotását nézhetitek meg a Moha Kávéház és Kultúrtérben. A vetítés 7-kor kezdődik, és nem árt, ha előtte bedobtok egy kávét is, nem egy egyszerű film.

november 30. (péntek)

Kezdődnek a Brazil Filmnapok a Művészben. 7-től A láthatatlan nő, 9-től pedig a Titkos játékok című filmeket láthatjátok.

december 1. (szombat)

Ha felébredtetek a délutáni szunyókálásból, irány a Művész mozi, ahol A bohóc című filmet játsszák 19 órától. Ha lassan szeditek össze magatokat, akkor is láthattok még brazil filmet, 21:00-tól adják ugyanis a Bankrablást. Ha pedig szenvedélyes természetvédők vagytok, ott a helyetek a II. Green-Go rövidfilm fesztiválon a Toldi moziban. Vetítések és kerekasztal beszélgetések fenntartható energia, természeti sokszínűség és még megannyi témában.

december 2. (vasárnap)

Az év, amikor a szüleim nyaralni mentek délután öttől látható a Brazil Filmnapok keretében. Szintén a Művészben vetítik héttől A sztár és a halálmanó címre keresztelt alkotást. Ha pedig még mindig bírjátok, kilenctől a Gyomor című filmmel várnak titeket.

Avatar

Maksai Kinga

A filmhez az irodalmon, a színházon és a művészettörténeten keresztül vezetett az utam. Ami a diplomákat illeti, az ELTE-n végeztem magyar, illetve filmelmélet és filmtörténet szakon, jelenleg pedig az SZFE televíziós műsorkészítő szakán készülök befejezni a tanulmányaimat. Mindig is imádtam moziba járni, maradandó mozis élményeim közé tartozik az Apollo 13, a Titanic és az első 3D-s film, amit Disneylandben láttam. Sokakkal ellentétben nem vetem meg a tévét és a DVD-t sem. Azt mondják, hogy ha sokat tudsz valamiről, akkor már nem vagy képes úgy élvezni a dolgot. Én még mindig felhőtlenül szórakozok egy sitcomon, ami ugye két dolgot jelenthet: vagy nem igaz rám a fenti állítás, vagy... Nem tartom magam sorozatfüggőnek, de a csajos és vicces változatokat szívesen nézem. A bennem élő feminista entellektüelt elnyomva imádom a Szex és New Yorkot, a Modern Family és a Bored to Death című sorozatokat pedig az utóbbi idők legjobbjainak tartom. Egy éve vagyok a tagja a Filmtekercs csapatának, jelenleg a fesztivál rovatot vezetem.

Filmek: Nem csak műfajok, hanem rendezők és színészek alapján is válogatok, így jöhet minden, amiben van egy kis Woody Allen, Tarantino, Alejandro Gonzalez Iñárritu, Mike Nichols, Philip Seymour Hoffman, Javier Bardem vagy Meryl Streep. Barátkozom az animékkel és Bollywooddal, de mellettük hű maradok régi kapcsolataimhoz is. Nehéz kiemelni filmeket, mert ez folyton változik, de most éppen: Diploma előtt, Madárfészek, 21 gramm, Annie Hall, Elveszett jelentés, A nagy Lebowski, Halálbiztos, Tükör, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Melankólia, Totoro, Ra One, Chungking Express.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés