Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (szeptember 18-21.)

coen sorozat Már csak egy nap és itt a hétvége, de nem bírja kivárni, hogy elkezdje a lazítást? Nem is kell, hiszen a hét második felében jobbnál jobb filmvetítések és események várják az érdeklődőket. Egy Coen klasszikus esetleg, vagy inkább szabadban nézné meg Robert de Niro egyik legjobb alakítását, netán a héten a gyermeke választhat filmet? Most mindezekre, és még többre lehetősége nyílik.

Last minute ajánlataink

Második, egyben utolsó napjához ért a Toldi mozi rendezte Jó város című kiállítás, mely során elgondolkodtató képet kapunk a mai rohanó és zsúfolt világról. A kiállítás mellett beszélgetések és Cities on Speed címmel dokumentumfilm-sorozat várja a közönséget. A mai vetítések: Cities on Speed:Mumbai Disconnected és Cities on Speed:Bogotá Change, 19.30, illetve 20.30-tól lesznek láthatóak, mindkét mű eredeti nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással.

Ma kezdődik meg a Puskin mozi Coen sorozata, mely során a briliáns szerzőpáros hét filmjét vetítik le egészen december elejéig. Az első darab a ’98-as A nagy Lebowski Jeff Bridges utánozhatatlan alakításával. Minden előadás 18 órai kezdettel, eredeti nyelven, magyar felirattal lesz látható.

Végre péntek

Ez a péntek három igazi csemegével szolgál a filmrajongók számára.

A Budapest Rooftop Cinema e heti ajánlata 21.30-tól Scorsese örök klasszikusa, a Taxisofőr, melyet a Corvintető teraszán, szabad ég alatt élvezhet a néző, ingyen kukoricával.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház Parasztsors – Magyar Sors címmel emlékülést tart a Dózsa György vezette parasztháború 500. évfordulója alkalmából. Ennek keretében 19.30-tól vetítésre kerül Kósa Ferenc a témát feldolgozó Ítélet című drámája.

Aki pedig egy igazi ínyencségre vágyik, szereti a mozit és a színházat is, az látogasson el a Tabán Kinotéka Shakespeare’s Globe on Screen vetítéssorozat első darabjára, a Sok hűhő semmiértre. Az este 7 órakor kezdődő előadás eredeti nyelven, magyar felirattal elvarázsol a kor Angliájába, kihagyhatatlan élmény.

Hétvége

A Tabán a héten a gyermeknek is kedvez, hiszen havi vetítéssorozata alkalmával ezen a szombaton egy korhatárra való tekintet nélküli észt-lett animációs filmet tűz műsorára, a Lotte és a holdkő titkát.

A vasárnap azonban újra a felnőtteké. A Best of Corvin filmklub keretein belül ezen a napon Az amerikai szépséget vetítik, beszélgetnek: Kovács Gellért filmkritikus és Hanula Zsolt Péter. Ráadás azonban, hogy az idei eseménysorozat amatőr filmpályázat is egyben Kerülj fókuszba! címmel, mely során a vetített művek bármilyen formában való újraértelmezése a feladat.

Akit pedig a jóval komolyabb és nehezebb témájú művek vonzanak, annak vasárnap 18 órától a Gólyában a helye, ahol díjnyertes BBC-dokumentumfilmeket vetítenek Jugoszlávia felbomlásáról, és a tragikus balkán háborúkról. Az este bemutatott alkotások: The Gates of Hell, A Safe Area, Pax America.

Heti erősen ajánlott premierek a mozikban: Az útvesztő, Sráckor, Született bűnözők

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés