Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (szeptember 30. – október 6.)

stranger-than-fictionOpera, bábfilm, dokumentumfilm, összművészeti előadás és filmfesztivál várja azokat, akik szeretnék feldobni a hétköznapokat egy-egy különleges programmal. Van miből válogatni.

Szemrevaló filmfesztivál

A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közösen szervezte meg a Szemrevaló filmfesztivált, amelyen többek között Ulrich Seidl Paradicsom- trilógiájának darabjait láthatjátok, amelyek mindegyike egy család nőtagjaira fókuszál. Míg Teresa Kenyába utazik szexturistaként (Paradise: Love  Szerelmet a feketepiacról), addig nővére, Anna Maria felcsap katolikus hittérítőnek (A hit paradicsoma), Teresa lánya, Melanie pedig egy fogyókúrás tábor kínjait éli át 13 évesen (A remény paradicsoma).

szeptember 30. (hétfő)

Aki feldobná valamivel ezt a borongós őszi délutánt, nézze meg a Jódlival a csúcsra című filmet 17 órától a Művészben, ami az egyik legnépszerűbb svájci jódlikórusról szó. Ha pedig éreztek magatokban elég bátorságot, megnézhetitek Roman Polanski leghátborzongatóbb filmjét, az Iszonyatot a csodálatos Catherine Deneuve főszereplésével. A vetítés 20:00-kor kezdődik a Púder Bárszínházban. „Csak egy tánc volt”  vetítéssorozat a MÜPA Moziban. Magyar táncos filmeket gyűjtöttek össze a szervezők, ezen a héten Mészáros Márta Eltávozott nap című filmjét láthatjátok. Ha pedig valami még extrábbra vágytok, menjetek a Toldiba, ahol ma este a Food Film Fighters elnevezésű előadás részesei lehettek. Filmek, slam poetry, improvizatív színház.

október 1. (kedd)

Este kilenctől vetítik az Odakint nyár van című családi drámát a Szemrevalón, főszerepben Maria Dragussal. Mahatma Gandhi születésnapjának alkalmából szervez programokat ma az Indiai Kulturális Központ. 18 órától 48 perces dokumentumfilmet láthattok Mahatma – A Great Soul of the 20th Century címmel, angol nyelven. Ha pedig szívesen beszélgetnétek is filmekről, az Urániában a helyetek, ahol 18 órától vetítik Szász János A nagy füzet című filmjét, amelyet Gelencsér Gábor rövid előadása, majd pedig egy beszélgetés követ.

ParadiseLove
Paradise: Love

október 2. (szerda)

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen lehetett punknak lenni a 80-as évek Magyarországában, nézzétek meg a Toldiban az East Punk Memories című filmet. 9-től nézhetitek meg a Paradise: Love – szerelmet a feketepiacról című filmet a Művész moziban. Az operarajongók sem maradnak hoppon, este 7-től a Puskin kínál nekik programot. A Traviata vetítésének különlegessége, hogy a világhírű operákat eredeti helyszíneken forgatták!

október 3. (csütörtök)

A hit paradicsoma fél 5-től, A remény paradicsoma pedig hét órától lesz látható a Művészben.

október 4. (péntek)

Lesz BÉKA filmklub is a héten. A film: Felforgatókönyv. A helyszín: Fogasház. Az időpont: 19 óra.

október 5. (szombat)

Korán kelő gyerekeknek és szüleiknek találták ki a Puskin Kuckó vetítését, amelyen ez alkalommal a Vitéz László és a többiek című bábfilmet nézhetitek meg együtt.

október 6. (vasárnap)

Ha pedig vasárnap döntenétek úgy, hogy közös programot szerveztek a picikkel, ezen a napon is elmehettek a Puskinba, ahol a Legkisebbek Mozija keretében a A legkisebb ugrifüles lesz látható. Kezdés a megszokott módon 10-től.

Avatar

Maksai Kinga

A filmhez az irodalmon, a színházon és a művészettörténeten keresztül vezetett az utam. Ami a diplomákat illeti, az ELTE-n végeztem magyar, illetve filmelmélet és filmtörténet szakon, jelenleg pedig az SZFE televíziós műsorkészítő szakán készülök befejezni a tanulmányaimat. Mindig is imádtam moziba járni, maradandó mozis élményeim közé tartozik az Apollo 13, a Titanic és az első 3D-s film, amit Disneylandben láttam. Sokakkal ellentétben nem vetem meg a tévét és a DVD-t sem. Azt mondják, hogy ha sokat tudsz valamiről, akkor már nem vagy képes úgy élvezni a dolgot. Én még mindig felhőtlenül szórakozok egy sitcomon, ami ugye két dolgot jelenthet: vagy nem igaz rám a fenti állítás, vagy... Nem tartom magam sorozatfüggőnek, de a csajos és vicces változatokat szívesen nézem. A bennem élő feminista entellektüelt elnyomva imádom a Szex és New Yorkot, a Modern Family és a Bored to Death című sorozatokat pedig az utóbbi idők legjobbjainak tartom. Egy éve vagyok a tagja a Filmtekercs csapatának, jelenleg a fesztivál rovatot vezetem.

Filmek: Nem csak műfajok, hanem rendezők és színészek alapján is válogatok, így jöhet minden, amiben van egy kis Woody Allen, Tarantino, Alejandro Gonzalez Iñárritu, Mike Nichols, Philip Seymour Hoffman, Javier Bardem vagy Meryl Streep. Barátkozom az animékkel és Bollywooddal, de mellettük hű maradok régi kapcsolataimhoz is. Nehéz kiemelni filmeket, mert ez folyton változik, de most éppen: Diploma előtt, Madárfészek, 21 gramm, Annie Hall, Elveszett jelentés, A nagy Lebowski, Halálbiztos, Tükör, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Melankólia, Totoro, Ra One, Chungking Express.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés