Magazin

A kulisszák mögött – Napfogyatkozás kulisszatitkok

A Twilight filmekkel kapcsolatban többnyire mindenre kíváncsiak vagyunk. Hogy készült? Hol forgatták? Milyen David Slade, az új rendező? Mindenre választ kapunk a Napfogyatkozáshoz kapcsolódóan megjelent  kulisszatitkokat és interjúkat tartalmazó albumból.

Ahogy azt már megszokhattuk, ismét kezünkben tarthatjuk az új érdekességeket feltáró könyvet, mely elődeihez hasonlóan igényes kiadású. Mark Cotta Vaz újra fellebbenti a fátylat a Napfogyatkozás színfalai mögött zajló munkáról, bemutatja, milyen kihívásokat rejt magában egy ekkora népszerűségnek örvendő könyv filmadaptációjának elkészítése. Könnyed stílusban meséli el, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie az összeszokott stábnak, illetve hogyan valósították meg a legbonyolultabb jeleneteket is. Olvashatunk mindemellett a karakterek formálódásáról, a színészek véleményéről és arról, hogyan alakultak át hosszú órák alatt kedvenceinkké. Bizony láthatjuk, hihetetlen munka van a produkció mögött, melynek minden részletébe bepillanthatunk egy pár bekezdés erejéig.

Az interjúk üdítő színfoltokként jelennek meg az album lapjain, általuk közelebb kerülhetünk a jól ismert karaktereket megformáló színészekhez. A főbb munkatársak szintén “megszólalnak”, tapasztalataikat és élményeiket mesélik el.

Mindemellett rengeteg gyönyörű kép és jelenetfotó ékesíti az albumot, melyek segítségével az olvasót egy pillanat alatt beszippantja az alkotók által megteremtett különleges világ, melynek immár a hátterét is megismerheti. Felidéződnek a film jelenetei, új értelmet kap egy-egy trükk, az olvasott szöveg összekapcsolódik az élő jelenetekkel.

Mark Cotta Vaz: Eclipse kulisszatitkok – Illusztrált nagykalauz a filmhez
Könyvmolyképző Kiadó, 2010.

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!