Magazin

Nem lesz több Die Hard forgatás Budapesten – Statisztaként a forgatáson

diehard12012 tavaszán-nyarán Budapesten forgatták a Die Hard ötödik részét, amiben ezúttal az oroszok a gonosztevők, fővárosunk pedig Moszkvát játssza. Hogy mennyire érte meg Magyarországon forgatniuk az alkotóknak, ma már kérdéses, de a forgatáson pár jelenetben statisztálni és találkozni hollywoodi nagy nevekkel bizonyára örök emlék marad.

Két olvasónk, Szilvi és Dani statisztált a filmben, mindketten diákok és kiegészítő pénzkereseti lehetőségként, valamint a kaland és a filmforgatás sajátos hangulata miatt jelentkeztek a castingra. A forgatási napok mindkettőjük szerint rendkívül oldott hangulatban teltek, állandóak voltak az egymás közti poénkodások és a szuperprodukció, valamint az óriási munka ellenére nem volt különösebben feszült a légkör. Rengeteg Willis rajongót hozott lázba az, hogy a már 57 éves színész Budapest utcáin tartózkodik. A főszereplőt fotózni nem volt szabad és nagyon nehezen lehetett civilként a közelébe jutni, Daninak azonban sikerült, mivel egy jelenetben játszott vele, szinte karnyújtásnyira tartózkodott kedvencétől.

A Die Hardban és az ehhez hasonló szuperprodukciókban való részvétel statisztaként már csak azért is érdekes dolog, mert az ember olyanokkal találkozhat akár csak kisebb időre is, akikkel egyébként soha, vagy alkalma nyílik jobban bepillantást nyerni a hollywoodi forgatásokba, illetve kicsit figyelni a szupersztárok, vagy a vérprofi filmrendezők munkáját. Egyik olvasónknak se először volt ilyen élményben része, Dani a Borgiákban, Szilvi pedig a Katedrálisban statisztált korábban, de bármikor szívesen vállalkoznának újra ilyen feladatra, ha lesz rá alkalom.

A legújabb információk szerint – bár Budapest tökéletesen funkcionált az orosz fővárosként – a Die Hard alkotói hibaként könyvelik el , hogy Magyarországon forgattak, az indokok egyelőre nem elég tiszták , mindenesetre sajnos azt szinte biztosra kijelentették, hogy többet nem fognak itt forgatni. Szóval, ha a Die Hard következő epizódjában nem is, de más külföldi produkciókban még lehet statisztálni, és érdemes is, mert nem túl megerőltető munkáért akár életre szóló élményeket szerezhet az ember.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés