Magazin

Nyúljanak a rekeszizmok! – A legviccesebb filmes jógaórák (x)

Ha egy filmben felbukkan a jóga, az eredmény jó eséllyel vicces lesz. Öt filmet gyűjtöttünk össze, amelyben a komikum forrásaként használják ezt a nemes mozgásformát.

A jógának egyértelműen rengeteg egészségügyi előnye van, s ha a jógaórán a pózok felét el tudod végezni, már egyértelműen jó formában vagy. Mégsem állíthatjuk, hogy mindenkinek valók a jógaszőnyegek, a kínokat pedig sok film is megörökíti. A filmekben a jóga hol jó, hol rossz színben tűnik fel attól függően, hogy mire használják – a komikus indíttatás azonban különösen gyakori.

A filmesek nagyjából úgy tekinthetnek a jógára, mint erősen szexualizált vagy egyszerűen túl nehéz mozgásformára, hiszen az átlagembernek nagy gondot okozhat néhány póz. Tény, hogy sok gyakorlathoz kiváló egyensúlyérzék, erőt és tartás kell, hogy tényleg eltaláljuk és néhány másodpercnél tovább megtartsuk őket. Ha valaki jógázik, akkor mindez könnyű, de a kívülállók számára lehetetlennek tűnik, és részben ettől lesz vicces a jóga; ezt használják ki az alábbi filmekben.

5. Páros mellékhatás (Peter Billingsley, 2009)

Ha páros elvonuláson vagyunk, a cél általában az, hogy jól érezzük magunkat, lazítsunk és pihenjünk. A jóga azonban sokak számára inkább edzésnek számít, nem pedig pihenésnek, de amikor egy majdnem meztelen férfi oktató fogdos és próbál meggyőződni arról, hogy jól lélegzel és a megfelelő pózokat veszed fel, még stresszesebbé válik.

Ha valaki, akit nem ismersz, intim módon megérint, a feneked az arcodba nyomja vagy a csípőjét feléd tolja, túlságosan is bizalmas közeledésnek tűnhet. Ettől lesz az egész jelenet viccesen erotikus. De hát ilyen ez a jóga, nem igaz? Legalábbis a Páros mellékhatásban.

4. A szerelem markában (Justin Reardon, 2014)

Egyes férfiak olyan messzire mennek el annak érdekében, hogy lenyűgözzék a nőket, hogy még jógázni is képesek. Chris Evans ilyen férfi A szerelem markában című romkomban.

https://www.youtube.com/watch?v=btgH-wO-WaE

A tét persze Michelle Monaghan megszerzése, így érthető a személyi sérülések és a pofáraesés kockáztatása, miközben mozdulatról mozdulatra próbálja felvenni a versenyt vele, a kínos végeredmény azonban szerencsére nem veszélyezteti a románcot.

3. Lepattintva (Nicholas Stoller, 2008)

Ha el akarod felejteni a fájdalmat, amit valakinek az elvesztése okoz, jó ötletnek tűnik új fájdalmat szerezni helyette: az izmaidban.

Persze a jóga rengeteg szégyenérzet forrása is lehet, különösen, ha egy olyan teremben vagy, ami tele van olyan emberekkel, akik tudják, mit csinálnak, míg te egyáltalán nem. Ilyenkor nehéz jó benyomást tenni a társaidra, köztük az exedre és az új pasijára, ez történik a Lepattintva jógajelenetében is.

2. Zootropolis – Állati nagy balhé (Rich Moore, Byron Howard, 2016)

Valld be, ha látnál egy elefántot jógázni, valószínűleg tátott szájjal állnál, hiszen ez nem csak a világ csodája lenne, de elég lenyűgöző látványosság is.

A Zootropolis elefántját nem igazán lehet kizökkenteni a tökéletesen végrehajtott ászanákból holmi kérdezősködéssel, ő zavartalanul teszi a dolgát, ettől lesz ez a jelenet igazán meglepő, lezser és vicces.

1. Nagyfiúk 2 (Dennis Dugan, 2013)

Persze, technikailag ez nem jógaóra, de a Nagyfiúk 2 egyik legviccesebb pillanata, Adam Sandler és társai pedig ebben a filmben egyébként is lubickolnak abban a fajta humorban, amiért szeretjük őket (ha szeretjük).

Igen, a jelenet nem kicsit szexista, hiszen a perverz gondnok arra kényszeríti a nőket, hogy ugráljanak, majd előrehajoljanak és a feneküket csapkodják, de mégis tisztán komikus, amit látunk, hiszen a férfi végül pórul jár. Majd a hölgyek is megkapják a nekik járó pofont.

Szponzorált cikk

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!