Magazin

Mozi az egész világ – Programajánló (augusztus 12-18.)

Black SwanMiután lecsengett az idei Sziget, lassan el kell kezdenünk felépülni a nyári kilengésekből, vissza a hétköznapi kerékvágásba – mi lehetne jobb alkalom a kímélő kikapcsolódásra, mint a szabadtéri filmvetítések? Használjuk ki ezt a pár hátralevő hetet a nyárból, irány a kertmozi, ha nem bírod a meleget, akkor a légkondicionált multiplex! Woody Allen, karácsonyi balett közvetítés, Mielőtt éjfélt üt az óra, örökzöld gyerekfilmek és DJ-szettel egybekötött tetőtéri vetítés várja e héten a filmrajongókat.

 

augusztus 12. (hétfő)

A Francia Intézet szervezésében e héten újabb vetítésre kerül sor a Holdudvarban; 20.45-kor a Búcsú a királynémtól című, Marie Antoinette és a francia forradalom korát feldolgozó kosztümös filmet tekinthetitek meg a kertmoziban. Továbbá, ha valaki még nem látta volna a Fekete hattyú című Aronofsky-filmet, annak a Corvin tetőn a helye: a Budapest Rooftop Cinema szervezésében 21 órától láthatjátok a filmet, majd bulizhattok tovább, lévén, hogy hétfő van – Lenny DJ szettje követi az ingyenes vetítést. Annak, aki romantikázni kíván, este 8 órától a Tranzitban a Büszkeség és balítélet vetítését ajánljuk Keira Knightley főszereplésével.

augusztus 13. (kedd)

Mindenekelőtt egy felnőttek számára is élvezetes gyerekprogram erre a napra; este 7 órától a Tranzit kertjében a Shrek 2 kerül vetítésre. A Tabán moziban A szerelmek háza című finn vígjátékot ajánljuk 8 órai kezdettel.

augusztus 14. (szerda)

Ha Antonionit lehet nézni szélesvásznon, nem csak érdemes, hanem kell is rohanni, pláne ha mindez egy romkocsmában kerül megrendezésre – A Cultura.hu jóvoltából, a Csejk Filmklub keretein belül 19 órakor a Nagyítást láthatjátok a Közhelyben. Este 9-kor a MOM Kulturális Központ Mozikertjében pedig a Ridley Scott-féle 2010-es Robin Hoodot, Russell Crowe főszereplésével. Wagner rajongóinak a 17 órakor kezdődő, 240 perces operát, a Walkűrt ajánljuk a Puskin Klasszikusok programsorozat keretein belül, egyenesen a Bayreuth-ból a Puskin moziban.

Nagyítás

augusztus 15. (csütörtök)

Öt filmpremier várható a héten a magyar mozikban, köztük a Mielőtt éjfélt üt az óra; a Julie Delpy és Ethan Hawke-románc harmadik része ezúttal Görögországban játszódik, mint házas, iker-gyermekes szülőpárost mutatja be a két főhőst. Ezen a napon mutatják be továbbá az Előtted az élet című olasz vígjátékot, amely a mai római fiatalság hányattatott sorsáról szól.

augusztus 16 (péntek)

A Balaton déli partján tartózkodó gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek a Club Aliga kertmozijában este 9 órától vetítésre kerülő, a Shrek alkotóinak 2011-es Csizmás, a kandúr című animációs filmjét ajánljuk, továbbá a Gru című animációs filmet szintén 9 órától a balatonlellei kertmoziban.

augusztus 17. (szombat)

Woody Allen legújabb filmje, a Blue Jasmine közelgő premierje okán négy különböző moziban (a Corvin, a Művész, a Toldi és a Puskin mozikban) vetítik a Rómának szeretettel című filmet ezen a napon. A Fővárosi Autósmozi műsorán pedig az Utódok című 2011-es amerikai vígjáték kerül vetítésre, George Clooney főszereplésével, kapunyitás este 9-kor.

augusztus 18. (vasárnap)

Van valami bizarr, egyben ellenállhatatlan abban, hogy karácsonyi balettelőadást nézzünk a fülledt nyári melegben – a Csajkovszkij-rajongóknak 18.00-tól, hagyományos díszlettel, jelmezzel és koreográfiával A diótörő vetítését ajánljuk 3D-ben az, a szentpétervári Mariinszkij Balett előadásában.

Vághy Anna

Az ELTE film és magyar szakos hallgatója voltam, így az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy imádok írni és filmeket nézni. Abban sincs, hogy hatalmas lelkesedéssel gyártok elméleteket (apró és egészen lehetetlen összefüggésekből is), abban inkább, hogy csak ritkán állják meg a helyüket, de kellő türelemmel és humorérzékkel talán szórakoztatóak, olvasója válogatja.

Filmek: Rendezőóriások, műfajiság és szerzőiség határai és leginkább e határok feszegetői izgatnak hosszan és töretlen szenvedéllyel – Kubrick, Tarantino, Coppola és leánya, Lynch, Lars von Trier, Cronenberg, Tarkovszkij, Terry Gilliam, Gondry, Nolan, Wes Anderson és Woody Allen (de az szerelem!).

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!