Magazin

Svéd gyerektolvajok filmje nyerte a Titanicot

Play2A zsűri indoklása szerint a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Hullámtörők-díjat “egy látszólag tökéletes társadalom következetes és felzaklató portréjáért” a Play (r.: Ruben Östlund) című svéd filmnek adja!

12 és 14 év közti fekete fiatalok sorozatosan fosztják ki a plázákban lézengő, jómodú, náluk pár évvel fiatalabb svéd gyerekeket. Azt állítják, hogy a srácok egyike ellopta barátjuk vagy kisöccsük telefonját, végül ráveszik őket, hogy velük menjenek valahová a külvárosba, ahol egy gondosan kidolgozott trükkel az összes holmijuktól megfosztják áldozataikat. A film zavarba ejtő nyiltsággal szól a burkolt és nyílt erőszakról a gyerekekről, a manipulációról, faji és erkölcsi kérdésekről egy Göteborgban valóban megtörtént eset alapján. A távoli beállításokkal felvett, több síkon is értelmezhető Play hátborzongató alkotás.

A 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját Geoffrey Enthvoven Hasta la vista című filmje kapja. A nézők 5-ös skálán szavazhattak a filmekre, a nyertes film 4,78-as átlaggal nyerte a legkedveltebb filmnek járó kitüntetést.

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját évről évre egy háromtagú nemzetközi zsűri ítéli oda, melyet idén Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kocsis Ágnes filmrendező és Muhi András producer alkotják.

Végül nézzétek meg Stefan Laudyn videóüzenetét!

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!