Magazin

Szerelmeslevelek Gondry körében

Love Letters (Gondry)

Love Letters (Gondry)Michel Gondry videoklipben foglalja össze rendezői kézjegyét. Nézd meg, a Tajtékos napok és Az álom tudománya alkotója hogyan forgat klipet!

Michel Gondry videoklipet rendezett a Metronomy Love Letters című dalához, melyben bár nem történik semmi olyan, amit már ne láttunk volna tőle, mégis jól működik a rendezői kézjegy összefoglalására.

A francia rendezőtől sohasem állt távol a zene és a zenei videók készítése: a filmezés előtt maga is az Oui Oui nevű francia zenekar dobosa volt, illetve filmes karrierjét is elsősorban az olyan előadók számára készített kisfilmjei indították el, mint Björk, White Stripes, Daft Punk, Radiohead, illetve Beck. Legújabb rendezése, mondhatni, egyfajta „visszatérés a gyökerekhez” gesztus, hiszen az angol Metronomy zenekar Love Letters számához készített egy frappáns ötleten alapuló videoklipet.

Az egysnittes zenei kisfilmben a kamera 360 fokban köröz a kreatív díszlettel körbevett zenekar körül, mely által a zenészek egy folyamatosan változó térben zenélnek – jellemzi a klipet az Indiwire. A videoklip ismét bizonyítja Gondry hihetetlen kreativitását, melyet annyira szerethettünk a Tajtékos napok, Az álom tudománya vagy az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmekben.

A francia zseni az idei, 64. Berlini filmfesztivál nagyszűrijének tagja volt, illetve a fesztivál keretein belül levetítették egy tavalyi alkotását is, az Is the Man Who Is Tall Happy című animációs dokumentumfilmjét a fesztivál Panorama szekciójában. Az egyedi dokumentumfilmben Noam Chomsky filozófus, nyelvész gondolataira reagálva, illetve azt értelmezve alkot Gondry sajátos víziót a beszélgetés anyagából és az általa készített animációkból.

Fancsali Csaba

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!