Magazin

Színes kavalkád – Színes fátyol filmzene

071104szinesfatyol_music.jpgAlexandre Desplat neve nem ismeretlen a filmzenekedvelõk elõtt. Sok filmben alkotott már, de talán ez eddigi, a Színes fátyol a legjobb lemeze. Önmagában is kellemesen hallgatható és a film ritmusát is tartó zene, az új kínai sztárzongoristával, Lang Langgal.
 
 

Hiába, kelet és nyugat találkozása nemcsak a történetben, nemcsak a film alkotói között, hanem a zenei albumban is megtörténik. Londontól Kínáig terjed a film helyszíne, amerikai-kínai produkcióról van szó, s lám a zenéjét is egy francia és egy kínai kreálja.

A zene pedig a lehetõ legjobban követi a filmet. Mert milyen a film? Néhol izgalmas, néhol drámai, néhol pedig titokzatos vagy szerelmes. És milyen a zene? Izgalmas, drámai, titokzatos és szerelmes. Többnyire lassú, szimfónikus darabokból áll föl, egy darab, a fõ motívumokat tartalmazó Folyó Keringõje kétféle módon, egyszer szimfónikusan, egyszer pedig szólóban elõadva. Érdekes továbbá, hogy milyen gyakran fordulnak elõ az ázsiai zenére jellemzõ zenei jegyek – valósgos európai zenei inkulturáció.

Összefoglalva tehát egy minden tekintetben szép és hallgatható, klasszikus zenei filmzenealbumot kaptunk kezünkbe. Csak azok a fránya fúgaelemek ne pörögnének itt is, mint abban a rosszemlékû Királynõ zenében. De a Színes fátyol még így is kitûnõ. Ritka mint a fehér holló.
 
The Painted Veil – Original Soundtrack
Universal, 2007

{mospagebreak}

1. The Painted Veil
2. Gnossienne No 1 – Erik Satie
3. Colony Club
4. River Waltz
5. Kitty’s Theme
6. Death Convoy
7. The Water Wheel
8. The Lovers
9. Promenade
10. Kitty’s Journey
11. The Deal
12. Walter’s Mission
13. The Convent
14. River Waltz
15. Morning Tears
16. Cholera
17. The End of Love
18. The Funeral
19. From Shanghai to London

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!