Magazin

Tim Burton és Helena Bonham Carter életműdíjas lett a Londoni Filmfesztiválon

Tim Burton filmrendezőt, valamint élettársát, Helena Bonham Carter színésznőt pályafutásuk elismeréseként a Brit Filmintézet tagságával tüntették ki a hétvégén véget ért Londoni Filmfesztiválon.

„Ez jó, mert így nem lesz féltékenység otthon. Igazán előzékeny gesztus, hogy mindkettőnket egyszerre tüntettek ki”   mondta Bonham Carter a díjátadást követően.

Burtonnek az elismerést Sir Christopher Lee nyújtotta át, míg Bohnam Carter Sir Trevor Nunntól kapta a megtisztelő címet a Brit Filmintézet által szervezett ceremónián a London szívében álló Banqueting House-ban.

Az 56. Londoni Filmfesztivál Burton háromdimenziós Frankenweenie – Ebcsont beforr című animációs filmjével kezdődött. A filmmustra zárónapján, vasárnap pedig a Dickens-év tiszteletére elkészült Szép remények című új filmfeldolgozást vetítették Bonham Carterrel az egyik főszerepben.

A legjobb filmért járó díjat Jacques Audiard francia rendező már Cannes-ban is nagy feltűnést keltő De rouille et d’os című alkotása kapta, amely egy súlyos balesetet szenvedett delfinidomár és egy utcai bunyós kapcsolatáról szól. A francia rendező három éve A próféta című filmjével már nyert egyszer a londoni filmmustrán  emlékeztetett a BBC online hírszolgálata.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya