Magazin

Népesedő mítosz – True Blood könyvek

charlaine_harris_verszag_bookA True Blood könyvek elemzésének sorát ezúttal a sorozat negyedik és ötödik darabjával folytatjuk. Charlaine Harris Sookie életének tovább bonyolítása mellett teljesebbé teszi saját, vámpírokkal benépesített világát is, mellyel új színt visz a gondolatolvasó pincérlány kalandjaiba.

Vérszag

A viking vámpírra, Ericre, meztelenül rohangálva talál rá előző szerelmét gyászoló hősnőnk. Mint kiderül, a vérfagyasztó vérszívó minden emlékét elvesztette korábbi életéről és magából romantikus módon kifordulva imádja Sookie-t, akivel az eddigiekkel ellentétben már nem csak az ágyban szeretne közösködni. A dolgok hátterében egy erős boszorkány banda áll, akik Eric hatalmára szomjazva érkeztek a seriff városába. Hogy megakadályozzák a gonosz bagázs térnyerését, vámpíroknak és vérfarkasoknak együtt kell működniük közös területük védelme érdekében.

charlaine_harris_lidercfeny_bookLidércfény

Sookie élete nem egyszerű. Bátyja immár ahhoz a másik világhoz tartozik, melynek tagjait sorra lövik sötét helyeken. Miközben hősnőnk erejét megfeszítve próbálja megoldani a rejtélyt, házát felgyújtják, barátnőjét félholtra verik, a vérfarkasok új vezetőt választanak, a régi önmagát visszanyert Eric pedig megállás nélkül zaklatja kínos kérdéseivel.

A két regény ezúttal sem okoz csalódást. A történetek dinamikusan gördülnek előttünk, fokozatosan feltárva a rejtélyek kulcsait. Nem marad ki az izgalom, a krimi, a szerelem és az érzékiség humorral megfestett szála sem, melyeket Charlaine Harris remek érzékkel sző egységes egésszé.

Az írónő eközben tovább bővíti mitikus világát. Megjelennek a jó és gonosz boszorkányok, akik kisebb, vagy nagyobb erejüket felhasználva színesítik a történetet. Sookie mellé egy angyali posztra pályázó tündér keresztanya kerül, aki féltve óvja minden bajtól. Már amitől tudja… Az új karakterek és természetfeletti lények gondoskodnak róla, hogy a regényfolyam ne váljon egysíkúvá. Jelenlétük hozzájárul a Harris által alkotott világ teljesebbé válásához.

Charlaine Harris: Vérszag
Ulpius-ház Könyvkiadó, 2010.

Charlaine Harris: Lidércfény
Ulpius-ház Könyvkiadó, 2010.

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!