Magazin

Viva America! – Pókember 3. filmzene

071114pokember3_music.jpgHát lássuk csak. Igen régóta próbálom megírni ezt a kritikát, de valahogy eddig nem akart összejönni. Most hogy már nem halaszthatom tovább, arra keresem a választ, miért is olyan nehéz ez. A válasz: a teljes érdektelenség.
 
 
 

Miért, volt filmzene a Spider-man 3-ban? Nem tûnt fel. Az elsõ részben ott volt ugye a Hero (Chad Kroeger feat. Josey Scott) –, ha jobban belegondolok, az se a filmben tûnt fel, hanem mert állandóan ez folyt a rádióból. Na, de ne térjünk el a tárgytól! Milyen is ez a lemez? Rég hallottam ilyen összetéveszthetetlenül amerikai hangzást. Persze akinek ez bejön – márpedig tudom, sokan vannak ilyenek, sõt szégyenkezve bevallom, néha még én is örömömet lelem benne –, az még örülhetne is egy ilyen neveket felsorakoztató albumnak. Na, de kérem, hogy lehet ennyi gyenge dalt összeválogatni? Annyira semmilyenek, hogy még csak rossznak se mondanám õket. Chubby Checker The Twistje igazi klasszikus gyöngyszem, és mint ilyen nem is tudom, hogy keveredhetett disznók közé. Az egyetlen kivételt a Wolfmother Pleased To Meet You-ja jelenti, ami kifejezetten jó nóta. A film hivatalos betétdala a The Flaming Lips Theme From Spider-Manje és Jet Falling Starja a másik két valamire használható darab, na de a többi?! Az egyértelmû mélypontot Simon Dawes Scared Of Myself-je jelenti, ami elindulhatna a minden idõk legnyálasabb dala címért. Hát nem is kínozlak Benneteket tovább, csak annyit mondok, egy árva petákot ne adjatok ezért a Spider-Man 3 zenéjéért, mert ablakon kidobott pénz.

Spider-Man 3 – Music From and Inspired By
Warner Music Hungary, 2007
{mospagebreak}


1. Snow Patrol – Signal Fire
2. The Killers – Move Away
3. Yeah Yeah Yeahs – Ceilings
4. Wolfmother – Pleased To Meet You
5. The Walkmen – Red River
6. Black Mountain – Stay Free
7. The Flaming Lips – Theme From Spider-Man
8. Simon Dawes – Scared Of Myself
9. Chubby Checker – The Twist
10. Rogue Wave – Sightlines
11. Coconut Records Featuring Kirsten Dunst – Summer Day
12. Jet – Fallen Star
13. Sounds Under Radio – Portrait Of A Summer Thief
14. The Wasted Youth Orchestra a/k/a Wyo”s – A Letter From St. Jude
15. The Oohlas – Small Parts
16. The Beatsteaks – Cut off the Top (remix)

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés