Magazin Papírfény

Werkfilm könyvben – Újhold kulisszatitkok

Újabb relikviával bővülhet a sokat emlegetett Twilight gyűjtemény. Ahogy az első film esetében, az Újholddal kapcsolatban is megjelent a kulisszatitkokat és egyéb érdekességeket összegyűjtő album.

Mindenki kíváncsi arra, hogyan készül egy film, pláne, ha az a Twilight saga egyik tagja. Nekik íródott az igényes kiadású Kulisszatitkok, mely mintha egy werkfilm papír alapú változata lenne. A gyönyörű képek és jelenetfotók mellett sokat megtudhatunk a háttérmunkákról. Jobban megismerhetjük az új rendezőt, Chris Weitz-et, megérthetjük miért annyira más az Újhold világa, mint az Alkonyaté volt.

A könyv sorra veszi a film mérföldköveit és részletesen beszámol a hozzájuk kapcsolódó forgatási történetekről, tervekről és ötletekről. A szerző, Mark Cotta Vaz jól egyensúlyoz a szakmai szöveg és a közérthetőség határán, könnyed stílusának köszönhetően szemünk szalad a sorokon, oldalakon. Olvashatunk interjú részleteket is, melyekben a színészek mondják el véleményüket, tapasztalataikat vagy élményeiket a film készítésével, illetve a történettel kapcsolatban.

Már a borítón látszik, hogy a meleg színvilág dominál az albumban, igazodva ahhoz, amit Weitz a filmhez is megálmodott. A vámpírok hideg világát felváltotta a vérfarkasok természetközeli közege. A temérdek kép szintén erről tanúskodik, remek harmóniát teremtve a kiadvány és a film között.

Mark Cotta Vaz: New Moon kulisszatitkok – Illusztrált nagykalauz a filmhez
Könyvmolyképző Kiadó, 2009.

Kollár Flóra Anna

A BGF túltelített turizmus-vendéglátás szakának táborát erősítem, így bárkiben joggal merül fel a kérdés, mit keresek egy filmkritikai oldal szerkesztői között. A válasz a sokoldalúság, az ember addig próbáljon ki mindent, amihez kedvet, tehetséget érez, míg lehetősége van rá. Így voltam ezzel én is, mikor 2008 augusztusában, laikus filmimádóként a Filmtekercshez kerültem. Azóta nagy szerelmem, a rendezvényszervezés mellett folyamatosan fejlesztem a bennem érlelődő újságírót.

Filmek: Mindenevő lévén, nem tudok listát írni a kedvenceimről. Felőlem támadhat a Mars, apríthatnak a zombik, hősködhetnek a túsztárgyalók, szenvedhetnek fiatal, vagy épp idősödő párocskák az élet nagy dolgain. Jöhet a szórakoztató „limonádétól” kezdve, a könnyekig megható drámán keresztül a sötét hangulatú thrillerig minden; bármit szívesen megnézek, majd szelektálok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!