Moderációs alapelvek

A Filmtekercs szerkesztői az alábbi szabályok alapján utólagos moderációt alkalmazhatnak a Filmtekercs.hu valamennyi felületén (filmtekercs.hu és annak aloldalai, FacebookInstagram és Youtube oldala). A szabályok enyhébb megsértése esetén először figyelmeztetünk, aztán tiltunk. Súlyosabb esetben azonnal töröljük a kommentet és/vagy letiltjuk a felhasználót, ilyenkor a moderációt nem indokoljuk.

  1. A Filmtekercs elsősorban a filmes kultúráról szól. Nem tilos a saját világnézeted és vesszőparipáid megvitatása sem, de csak addig várjuk ilyen véleményedet, ameddig a filmekhez (vagy legalább a cikk témájához) kapcsolódik.
  2. Gyűlölködő és csoportokat megbélyegző (nemzeti, nemzetiségi, vallási, politikai, nemi hovatartozási, stb.) megnyilvánulás tilos.
  3. Személyeskedő, másokat sértő, a közbeszédben durvának számító megnyilvánulás tilos.
  4. Törvényellenes tartalom vagy megnyilvánulás tilos.
  5. Megbotránkoztató, pornográf, durván erőszakos vagy explicit tartalom tilos.
  6. Ártó, vírusos tartalom vagy link, reklám és spam, saját oldal reklámozása tilos.

X. Bár a Filmtekercsnek nincs politikai véleménye, a békesség kedvéért fenntartjuk a jogot az aktuálpolitikai megnyilvánulásoknak a cikk tartalmához képesti relevanciája alapján történő moderálására (azaz: ne politizálj úgy, hogy annak semmi köze a cikkhez). Kommentekkel és moderálással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztoseg@filmtekercs.hu címen tehetsz.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya