Moderációs alapelvek

A Filmtekercs szerkesztői az alábbi szabályok alapján utólagos moderációt alkalmazhatnak a Filmtekercs.hu valamennyi felületén (filmtekercs.hu és annak aloldalai, FacebookInstagram és Youtube oldala). A szabályok enyhébb megsértése esetén először figyelmeztetünk, aztán tiltunk. Súlyosabb esetben azonnal töröljük a kommentet és/vagy letiltjuk a felhasználót, ilyenkor a moderációt nem indokoljuk.

  1. A Filmtekercs elsősorban a filmes kultúráról szól. Nem tilos a saját világnézeted és vesszőparipáid megvitatása sem, de csak addig várjuk ilyen véleményedet, ameddig a filmekhez (vagy legalább a cikk témájához) kapcsolódik.
  2. Gyűlölködő és csoportokat megbélyegző (nemzeti, nemzetiségi, vallási, politikai, nemi hovatartozási, stb.) megnyilvánulás tilos.
  3. Személyeskedő, másokat sértő, a közbeszédben durvának számító megnyilvánulás tilos.
  4. Törvényellenes tartalom vagy megnyilvánulás tilos.
  5. Megbotránkoztató, pornográf, durván erőszakos vagy explicit tartalom tilos.
  6. Ártó, vírusos tartalom vagy link, reklám és spam, saját oldal reklámozása tilos.

X. Bár a Filmtekercsnek nincs politikai véleménye, a békesség kedvéért fenntartjuk a jogot az aktuálpolitikai megnyilvánulásoknak a cikk tartalmához képesti relevanciája alapján történő moderálására (azaz: ne politizálj úgy, hogy annak semmi köze a cikkhez). Kommentekkel és moderálással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztoseg@filmtekercs.hu címen tehetsz.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya