Moderációs alapelvek

A Filmtekercs szerkesztői az alábbi szabályok alapján utólagos moderációt alkalmazhatnak a Filmtekercs.hu valamennyi felületén (filmtekercs.hu és annak aloldalai, FacebookInstagram és Youtube oldala). A szabályok enyhébb megsértése esetén először figyelmeztetünk, aztán tiltunk. Súlyosabb esetben azonnal töröljük a kommentet és/vagy letiltjuk a felhasználót, ilyenkor a moderációt nem indokoljuk.

 1. A Filmtekercs elsősorban a filmes kultúráról szól. Nem tilos a saját világnézeted és vesszőparipáid megvitatása sem, de csak addig várjuk ilyen véleményedet, ameddig a filmekhez (vagy legalább a cikk témájához) kapcsolódik.
 2. Gyűlölködő és csoportokat megbélyegző (nemzeti, nemzetiségi, vallási, politikai, nemi hovatartozási, stb.) megnyilvánulás tilos.
 3. Személyeskedő, másokat sértő, a közbeszédben durvának számító megnyilvánulás tilos.
 4. Törvényellenes tartalom vagy megnyilvánulás tilos.
 5. Megbotránkoztató, pornográf, durván erőszakos vagy explicit tartalom tilos.
 6. Ártó, vírusos tartalom vagy link, reklám és spam, saját oldal reklámozása tilos.

X. Bár a Filmtekercsnek nincs politikai véleménye, a békesség kedvéért fenntartjuk a jogot az aktuálpolitikai megnyilvánulásoknak a cikk tartalmához képesti relevanciája alapján történő moderálására (azaz: ne politizálj úgy, hogy annak semmi köze a cikkhez). Kommentekkel és moderálással kapcsolatos észrevételeket a [email protected] címen tehetsz.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

 • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
 • Vágó: Nagy Tibor
 • Főcím: Gyenes Dániel
 • Projektvezető: Nagy Tibor
 • Producer: Molnár Kata Orsolya