Fókuszban Hírek Nagyítás

Nomen est omen – Nagyítás

filmtekercslogoA korábban Jegyzet névre hallgató rovatunkat Nagyításra kereszteltük. A rovat a hosszabb, elemző jellegű, továbbgondolásra sarkalló írások otthona, vagyis az olyanoké, amelyekhez érdemes leülni és együtt gondolkodni a cikkíróval – majd tovább egyedül. Ez a fajta szellemi kaland lehetővé teszi olyan dolgok meglátását, amik elsőre nem láthatóak.

Pont úgy, mint Michelangelo Antonioni 1966-os Nagyítás című filmjében: Thomas szemtanúja a parkban egy pár időtöltésének, de csak akkor fedezi fel a látszólagos történés mögötti lényegi tartalmat, amikor elkezdi kinagyítani az ott készült képeket. S hogy eljut-e a valóságig? A választ a finálé pantomimosai, vagyis az élet, a művészet tudja. Kísérletet teszünk a felvetett kérdésekre választ is adni, ebből a célból született a Nagyítás rovat, de végső igazságok helyett gondolatok ezek, melyek megosztásra és továbbgondolásra érdemesek. Mi vagyunk a fotós, aki megtalálja a témát (a filmművészet világából), az apparát, vagyis a nagyító, aki feldolgozza (elemzi) az alkotásokat, s végül az eredmény egy cikk, ami már a kedves olvasóé, vagyis a gondolatok bátor kalandoráé.

De ez csak a kezdet, a többi rovat is új nevet talál – természetesen filmes nevet! A többi rovat nevére javaslatokat örömmel fogadunk.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE-n végzett Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakon. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Nagyítás rovatot vezeti. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..