Nincs kategorizálva

101 Reykjavík

101_reykjavikHogyan kel leírni, hogy Reykjavík? Ez volt az első gondolatom a cikk írásakor. Miért nem adnak reggel is szexfilmet a tévében? Ez volt Hlynuré, Baltasar Kormákur filmjének „hőséé”. Az izlandi film legismertebb darabja a film+ 2-n.

Hlynur (Hilmir Snaer Gudnason) ugyanis Gejzírföld fővárosának antihőse, aki délben kel, majd a haverokkal eltöltött délután után este jöhetett a filmművészet fent már megemlített gyöngyszemeinek napi szemléje. Tartalmas életébe enyhe reménysugárt anyja hoz, aki esténként megfürdeti, sőt, spanyol barátnőjével is összeismerteti. Mindhármuk vesztére. Istenem, mikor nő már föl ez a gyerek!
Az unalmas szigetlét kicsit talán már az agyukra megy az izlandiaknak. Jó is látni, mennyire más világok vannak még itt, Európában is. Jó dolog néha kalandozni; és egyébként is – tegyük a szívünkre kezünket – milyen gyakran látunk izlandi filmet? Komákurt egyébként is szeretjük, idén itt volt legújabb filmje , a Vérvonal a Titanicon is. Sőt, díjat is nyert.
Lehet, hogy nem az évszázad filmje a 101 Reykjavík, mindenesetre tegyünk egy kísérletet a hosszú telekben megfáradt barátainknál!

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés