Hírek

2017 legjobb filmjei eddig – a filmőrültek szerint

A Letterboxd filmnaplós honlap minden év felénél kiad egy rövid összegzést arról, hogy a felhasználóik mely filmeket értékelték a legtöbbre. Márpedig mivel számos rendező, producer és szakmabeli újságíró itt vezeti a naplóját, érdemes figyelni ezekre a listákra. Lássuk, melyek 2017 legjobb filmjei eddig!

Filmnaplót vezetni jó dolog, még jobb, ha az ember pontozni is tudja, amit látott. A Letterboxd pedig pont ilyen szolgáltatást nyújt. Év végén is összegzik a felhasználóik véleményét, akkor azonban valamelyest elsikkad a díjszezon miatt. Az év közepe viszont igazán az ő pillanatuk, mert ilyenkor még elég kevesen mernek véleményt formálni a legjobbakról.

Természetesen itt is volt némi szűkítés: a listán csak egészestés játékfilmek szerepelnek (nincs rövid- és dokumentumfilm), az animációkat viszont nem zárták ki. Kellett legalább egy amerikai vagy streamingpremier is. Ez alapján pedig íme a lista, 2017 legjobb filmjei eddig:

10. A galaxis őrzői 2.

9. Nyers

8. Wonder Woman

7. Az ügyfél

6. Okja

5. Életem cukkiniként

4. The Big Sick

3. Logan

2. Tűnj el!

1. Nyomd, bébi, nyomd!

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com