Nincs kategorizálva

Budapesten is forgatják az Ian Flemingről szóló minisorozatot

A világszerte 1 milliárd dollárt hozó Skyfall bebizonyította, hogy nem hagyott alább a James Bondot övező rajongás. Mikor máskor lenne itt az ideje, hogy a 007-es kitalálója is részesüljön a dicsfényből.

Dominic Cooper (Abraham Lincoln: A vámpírvadász, Amerika Kapitány) már le is szerződött, hogy Ian Fleminget, a Bond-széria íróját alakítsa a Fleming című négy részes brit minisorozatban. Hozzá csatlakozott még Annabelle Wallis (Pan Am, Tudorok), aki azt a Muriel Wrightot fogja megformálni, aki a pletykák szerint az archetipikus Bond-lány fő inspirációs forrásául szolgált az írónak – tudtuk meg a /Filmtől.

Míg az írók többsége kalandosabb történeteket vet papírra, mint amiket saját maga átél, addig Fleming saját tapasztalatai a titkos szolgálatnál adták az alapot a Bond-történetekhez. Emellett a sármos ügynökhöz hasonlóan, Fleming is megszállottja volt az italnak és a nőknek.

Habár Flemingre elsősorban könyvei miatt emlékszünk, de élettörténete sem kevésbé izgalmas. Jómódú családba született, fiatalabb korában az újságírás és a pénzügyek érdekelték, míg be nem sorozták a Királyi Haditengerészethez a II. világháború kitörésekor, ahol sikeresen alakult karrierje a titkosszolgálati részlegnél. A háború után visszatért az újságíráshoz, majd néhány évvel később nekikezdett első Bond-regényének, a Casino Royale-nak, amiből később film is készült.

Az elkövetkező hónapokban kezdik forgatni a sorozatot Nagy Britanniában és Budapesten. A megrendelő Sky Atlantic és BBC Amerika célja, hogy az év végére leadhassák a sorozatot – legalább az Egyesült Királyságban – ami Fleming korai korszakát filmesíti meg a háború tépázta Londonban.

Avatar

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés