Nincs kategorizálva

36 – Harminchat

Sötét hangulatú, már-már noire-ba hajló francia dráma, Gérard Depardieu és Daniel Auteuil főszereplésével, kriminek maszkírozva.

A 36 műfaja hivatalosan krimi, de higgyétek el nekem: drámának készítették el az alkotói. A legegyszerűbb emberi gyöngeségekre, a karriervágyra és a szimpla becstelenségre építve mutat be egy majdnem hétköznapi tragédia- és bosszútörténetet. Amiben a francia filmművészet a legerősebb: a realista, valódi világban lejátszódó, hollywoodi szabályoktól mentes történetben alkotott nagyot Olivier Marchal rendező és a két színészóriás: Depardieu és Auteuil.

Kettejük párosa olyan játékkal ajándékoz meg minket, mintha Al Pacinót és Robert De Nirót láthatnánk együtt, karrierjük csúcspontján. Igen: a 36 a Szemtől szemben méltó európai párja, csak sötétebb – sokkal sötétebb. Sokkal franciább. Itt olyan is meghalhat, akinek a halála Hollywoodban minden filmes szabályt felrúgna.

A 36-nak már készül az amerikai változata. Odaát is felfigyeltek erre a maga műfajában kivételes filmre, és vajon ki az új film producere? Robert De Niro. Nincsenek véletlenek.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com