Nincs kategorizálva

5 tipp, ami segít számítógép vagy laptop vásárlásakor (x)

Ha neked is szükséged van egy új vagy használt számítógép vagy laptop vásárlására, akkor jó helyen jársz. A mai cikkünkben ugyanis 5 kiváló tippet osztunk meg veled arról, hogy miként tudod meghozni a legjobb döntést a vásárlás előtt.

  1. Árösszehasonlítás: valóban jobb a magasabb árú termék?

Ha a nagy számok törvényét nézzük, akkor jó eséllyel a magasabb ár valóban jobb minőséget fog eredményezni. Ellenben ilyenkor fel kell tennünk magunknak azt a kérdést, hogy valóban kell-e nekünk egy magas árral rendelkező, mindent tudó új laptop például? 

A legtöbb embernek elég egy használt üzleti laptop is, mert elég számára az, amit egy ilyen készülék tud. A strapabíróságával, a tartósságával és a megbízhatóságával garantáltan nem lesz gond. Ellenben nem lesz benne a világ összes memóriája és a legújabb, leggyorsabb videókártya is.

De ha nem vagyunk gamerek, akkor nincs is erre szükségünk! Ha személyes használatra vásárolunk, akkor jellemzően internetezésre, online vásárlásra, videónézésre, e-mailezésre, szórakozásra, a szabadidőnk eltöltésére használjuk a gépünket. 

Hogy egy autós hasonlatot nézzünk: nincs szükségünk egy 300 lóerős motorral ellátott izomautóra, ha nem versenyezni akarunk, hanem a családnak lesz. Nem kell mindenből mindig a legújabb és legjobb, csak ha valóban ki is fogjuk használni azt a plusz teljesítményt, amit ezzel kapunk.

  1. Ha használt laptopot vásárolunk, az meg lett tisztítva és lett tesztelve?

Sokan főleg az interneten keresztül szoktak olykor használt termékeket is vásárolni. Ebben benne van sajnos annak a lehetősége is, hogy rosszul járunk, ha magánszemélytől veszünk valamit. Nekik jellemzően csak az eszközükért kapott összeg számít, az elégedett vevő már nem annyira.

Ha viszont egy cégtől vásárolsz, akkor nekik nagyon fontos lesz a véleményed, és az is, hogy esetleg a jövőben is őket fogod-e választani. Valamint, hogy ajánlod-e őket másoknak is. Épp ezért gondosan előkészítik, megtisztítják és tesztelik a használt készülékeket, mielőtt értékesítenék őket.

  1. Az operációs rendszer telepítve van?

Sok esetben csak DOS-t tesznek a gépre, vagy még azt sem. Márpedig ha nem értünk hozzá, akkor nem biztos, hogy annyira egyszerű számunkra egy operációs rendszer telepítése. Magánszemélytől vásárolva még az is lehet, hogy fel van rakva a Windows, de hogy nem jogtiszta, arra nagy esély van.

Ezzel szemben például a PC Aréna esetén kérhető a telepítés is használt laptopok és PC-k esetén is, méghozzá természetesen jogtiszta, új Windows-zal.

  1. Milyen állapotban van a számítógép?

Még használt készülék vásárlása esetén sem kell letennünk az esztétikáról vagy a teljes funkcionalitásról. Ezért is jó, ha megbízható helyről vásárolunk, ahol átnézték a gépet, kitisztították és ha kellett, cseréltek benne alkatrészeket is.

  1. Garancia?

Új gépek esetén egyértelmű, hogy van. De ma már a használt laptopok esetén is, például a PC Aréna 24 hónapos garanciát vállal, ami kiterjeszthető +1 évvel.

Ezekre figyelve meglesz a számunkra legjobb választás!

Szponzorált cikk

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com