Nincs kategorizálva

5×2

5x2Vannak filmek, amik a végükön kezdõdnek, és az elejükön érnek véget. A történetük hátrafelé folyik, elõször a sztori végét látjuk, majd idõben visszafelé követjük az eseményeket. Ilyen volt például a Memento, de természetesen a francia mozi fenegyerekének, Francois Ozonnak is van ilyen feje tetejére állított filmje.

Az 5×2 egy csúnya válással kezdõdik, majd öt jeleneten át látjuk az okokat, a miérteket, egészen a szintén csúnya kezdetig, a házasságig. Hogyan romlik meg két ember kapcsolata? Különös események kellenek hozzá, vagy ez a világ rendje? Megéri-e egyáltalán a házasság, a párkapcsolat vagy akár bármilyen emberi kapcsolat ezt a kínszenvedést?

Ozon a tõle szokott szenvtelen alapossággal veszi górcsõ alá a párocskát. Valeria Bruni-Tedeschi és Stéphane Freiss komoly pontos, de kellõen szenvedélyes játéka szükséges ahhoz, hogy valóban komolyan tudjuk venni, és értéke szerint tudjuk kezelni ezt a különleges felépítésû filmet. Nem engedik, hogy a szokatlan szerkezet elvonja a figyelmünket, a nézõ kénytelen végig a lényegre figyelni. Nem könnyû erre a komor, furcsa filmre koncentrálni, de megéri.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com