Nincs kategorizálva

A 13. harcos

13th_warrior_A viking harcosok kemény legények, nem ijednek ám be akármitől. Most ellenfélre akadnak, aki (vagy ami?) a pszichológiai hadviselés fegyverével bizony alaposan sarokba szorítja őket. A tizenhárom legjobb hősre van szükség – csakhogy közéjük keveredik a hazájából száműzött arab költő is, akit Antonio Banderas alakít.

Michael Crichton Ködsárkányok címû regényéből készült a forgatókönyv. A híres sci-fi írónak egyébként sok sztoriját megfilmesítették már, gyakran részt vesz a forgatókönyv írásában is. Az ő munkája többek között Az Androméda törzs, a Jurassic park és A gömb, de a saját kutatóorvosi tapasztalatait írta bele a Vészhelyzet címû sorozatba is.

Könyveinek jól megmagyarázott, részletes tudományos hátterét rendszerint nem sikerül átvinni a filmekbe, ennek ellenére az egyedi ötletek, az izgalom és a megfelelően magával ragadó hangulat garantált.

Sajnos a jellemábrázolás sem erőssége – a 12 ugyanolyan nagydarab, szakállas vikinget a végéig sem sikerül megkülönböztetnünk egymástól. Szerencsére Banderas nem csak a színkomplexiója miatt tűnik ki a csapatból, elég jó színész ahhoz, hogy megszeressük a karakterét, és rajta keresztül ezt kicsit túlzottan heroikus, de érdekes filmet.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya