Nincs kategorizálva

A 13. harcos

13th_warrior_A viking harcosok kemény legények, nem ijednek ám be akármitől. Most ellenfélre akadnak, aki (vagy ami?) a pszichológiai hadviselés fegyverével bizony alaposan sarokba szorítja őket. A tizenhárom legjobb hősre van szükség – csakhogy közéjük keveredik a hazájából száműzött arab költő is, akit Antonio Banderas alakít.

Michael Crichton Ködsárkányok címû regényéből készült a forgatókönyv. A híres sci-fi írónak egyébként sok sztoriját megfilmesítették már, gyakran részt vesz a forgatókönyv írásában is. Az ő munkája többek között Az Androméda törzs, a Jurassic park és A gömb, de a saját kutatóorvosi tapasztalatait írta bele a Vészhelyzet címû sorozatba is.

Könyveinek jól megmagyarázott, részletes tudományos hátterét rendszerint nem sikerül átvinni a filmekbe, ennek ellenére az egyedi ötletek, az izgalom és a megfelelően magával ragadó hangulat garantált.

Sajnos a jellemábrázolás sem erőssége – a 12 ugyanolyan nagydarab, szakállas vikinget a végéig sem sikerül megkülönböztetnünk egymástól. Szerencsére Banderas nem csak a színkomplexiója miatt tűnik ki a csapatból, elég jó színész ahhoz, hogy megszeressük a karakterét, és rajta keresztül ezt kicsit túlzottan heroikus, de érdekes filmet.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!