Nincs kategorizálva

A Bikanyak rendezője tévésorozatot készít az HBO-nak

A hazai mozikban még látható, Oscar-jelölt Bikanyak forgatókönyvírója – rendezője, Michael R. Roskam olyan nagyágyúkkal dolgozik együtt, mint Michael Mann (Szemtől szemben, Ali, Miami Vice, Közellenségek) és Mark Johnson (Totál szívás).

Roskamra a Bikanyak Oscar-jelölése után figyelt fel Hollywood. Bár az eredeti tervei között több nagyjátékfilm szerepel, most beleveti magát a Buda Bridge című sorozat nyitóepizódjának forgatókönyvébe. Ha minden a tervek szerint alakul és a végeredmény megnyeri az HBO, valamint Michael Mann és Mark Johnson társproducerek tetszését, akkor a részt ő maga rendezheti.

A választás nem véletlenül esett Roskamra, a Buda Bridge cselekménye ugyanis a közeljövőben, Belgiumban játszódik. Miután egy asszonyt holtan találnak a brüsszeli Buda Bridge-en, az események az egész alvilágot behálózó, egyre szövevényesebb fordulatokat vesznek, mely további áldozatokkal jár. Ismerve az HBO-t sztárok egész garmadáját láthatjuk majd a képernyőn: viszonyításképpen, Mann előző sorozata, a Befutó Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készült. Mannt és Johnsont egyaránt a Bikanyak győzte meg arról, hogy a belga talentummal kell együtt dolgozniuk.

A Bikanyak Budapesten ezen a héten a Művész, Tabán és Uránia műsorán szerepel, vidéken Eger és Szentendre vetíti. Augusztusban még látható lesz Cegléden, Gyöngyösön, Pakson és Szolnokon is. A film magyarországi forgalmazója a Mozinet Kft.

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés