Nincs kategorizálva

A fülke

Június 14. 21:10 RTL KlubJoel Schumacher nem kevesebbre vállalkozott A fülke címû filmjében, mint hogy egy telefonfülkényi helyszínre sûríti egy egész film cselekményét. Pontosabban egy utcasarokra, ahol a telefonfülke áll. Nyilván nem csak a szûkös helyszín miatt, de egy lélegzetelállítóan izgalmas és különleges film született az ötletbõl.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!
Stuart Sephard nagydumás, gátlástalan alak – válogatás nélkül gázol át mindenkin. De az élete gyökeresen megváltozik, amikor felveszi a mellette megcsörrenõ utcai telefont. Szerepet kap a történetben többek között még a rendõrség, néhány prosti és egy mesterlövész – a középpontban azonban a brillírozó Colin Farrell áll, a többiek csak asszisztálnak.

Gyakorlatilag egyszereplõs film, egy négyzetméternyi helyszínnel – nem sok ilyet lehet látni, már csak emiatt is érdemes lehet megnézni. De amellett, hogy különleges, fantasztikusan jó is: hihetetlen mértékû feszültség, izgalom, sõt, humor és tanulság van belezsúfolva. Joel Schumacher magasra tette magának a lécet, de simán átugrotta: A fülke az a film, amire azóta sokan hivatkoznak (többek között például a Fûrész-sorozat), és senkit nem hagyott hidegen, aki látta.

A fülke (Phone boot)
színes magyarul beszélõ amerikai akcióthriller, 81 perc, 2002

rendezõ: Joel Schumacher
forgatókönyvíró: Larry Cohen
operatõr: Matthew Libatique

szereplõk:
Colin Farrell (Stuart Shepard)
Kiefer Sutherland (Telefonáló)
Forest Whitaker (Ramey)
Katie Holmes (Pamela McFadden)
Radha Mitchell (Kelly Shepard)
Tia Texada (Asia)
Richard T. Jones (Cole õrmester)
Maile Flanagan (Lana)
Paula Jai Parker (Felicia)

 

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés