Nincs kategorizálva

A kaptár–Megtorlás 3D

resident-evil-retribution-millaA konzoljátékként már kultikussá váló Resident Evil ötödik filmadaptációja cirka három hét múlva kerül a hazai mozikba. Az élőhalottak testnedvei ezúttal 3D-n keresztül fröccsennek az arcunkba. A filmelőzetesek mellett felkerült a világhálóra négy rövid klipp is.

Újdonságot aligha találunk majd az ötödik lenyúzott börréteg alatt, de szadista énünk jól szórakozhat. Milla Jovovich-on még mindig feszesen áll a latex, zombikból meg hát sosem elég!

Alice (Milla Jovovich) harca úgy látszik véget nem érő filmsorozattá válik. Ezúttal az első és negyedik rész alkotója Paul W.S. Anderson ragadta meg újra a lehetőséget, hogy végigvezessen egy maroknyi csapatot a zombik egyre kietlenebb, de még mindig sötét titkokat rejtő világán. Tokió, New York, Washington és Moszkva romjain keresztül vezet az út a megtorláshoz!

A szereplőgárda néhány új taggal is bővült. Michelle Rodriguez, Sienna Guillory mellett Kevin Durand, Shawn Roberts, Colin Salmon, Johann Urb, Boris Kodjoe és Li Bingbing követi Millát a másodvonalban, na meg persze több száz zombi.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com