Nincs kategorizálva

A legfontosabb általános pipázási kiegészítők

Kiskorából biztosan Önnek is számtalan emlék ugrik be valamelyik teljes boldogságban pipázó férfi rokonáról, legyen az a nagypapája, nagybátyja vagy akár az édesapja. Mindig pipadohány illata volt, és most, amikor megérzi ezt a márkát, akkor rá gondol.

De az is lehet, hogy talán soha nem ismert olyan férfit, aki pipázott, ezért nem tudja, miről is beszélünk. Akárhogy is, ez nem változtat azon a tényen, hogy a pipázás egy igazán férfias művészet.

Miért? A pipázás éppolyan rituálé, mint kikapcsolódás. Bizonyos megelégedéssel tölti el, amikor a dohányt pontosan belenyomkodja a Humidorshop.hu egyik pipájának fejébe. Majd a gyufa suhanása követi azt a csodálatos, aromás illatot. Jöhet mondjuk még egy pohár Martini, és mindez a kedvenc fotelje kényelmében – máris megvan a tökéletes estéje.

Alapkellékek a pipázáshoz

Először is a legfontosabb a megfelelő pipa. Javasoljuk, hogy kezdjen mondjuk egy Missouri Meerschaum pipával, mivel viszonylag jó áron szerezhetők be, így ha úgy találja, hogy a pipázás mégsem Önnek való, akkor nem dob ki túl sok pénzt az ablakon. 

Aztán folytassuk a sort a tömködőkkel, amelyek bár nem feltétlenül szükségesek, nagyon hasznosnak tudnak lenni a dohány betöltésénél. Egyébként léteznek már belőlük olyan eszközök is, amelyek tömködők és tisztítók is egyben. A pipatisztítók nyilván nem szorulnak magyarázatra, hogy miért is kerültek fel az alapkellékek listájára. 

Lehetnek, hogy egyesek most megvetnek minket ezért, de szerintünk egy kezdő pipásnak bizony szüksége van egy olyan minőségi pipafilterre is, mint amilyenek a Dr. Perl Junior márka különféle termékei. Ezek ugyanis az aktív szénnel vannak megtöltve, amely felszívja a füstből származó szennyeződéseket, és ezáltal sokkal tisztábbá teszi azt. Így Ön könnyebb dolga lesz majd a dohány ízére való koncentrálás közben.

Mire lehet még szüksége?

Jól jöhet még egy megbízható pipagyújtó, de némely esetekbe megteszi az egyszerű gyufa is. Az előbbiek általában állítható szúrólánggal rendelkeznek, így Ön könnyedén és biztonságosan gyújthatja meg általuk a pipáját.

Amit eddig még nem említettünk, az a minőségi pipadohány, amelynek kiválasztásánál nagyon nagy szükség van egy hozzáértő dohányboltra, mivel millióféle ízben és erősségben kaphatók.

Végül, de nem utolsósorban a szerény, de jó minőségű pipatartóra is szükség lehet, ami egy életen át használható a pipa pihentetésére és az elszívása után történő tisztításra. Ha pedig társaságkedvelőnek érzi magát, akkor érdemes egy olyan verziót választani, amely egyszerre több pipa pihentetésére is alkalmas.

Most pedig ideje meggyújtani a pipáját!

Szívja a pipáját lassan és folyamatosan! A legtöbb pipás úgy szívja be a füstöt a szájába, hogy finoman szopogatja, vagy a nyelvét a szájpadlás mentén hátrafelé mozgatja. Egyes kezdők és dohányosok pedig inkább beszívják a levegőt, de a legjobb, ha a füstöt a szájában tartja, nem pedig letüdőzi. Ha a pipa véletlenül kialudna, csak tömködje, és gyújtsa meg újra. De a legfontosabb, hogy lazítson, és élvezze a pillanatot!