Nincs kategorizálva

A magyarhangya beköltözik az Odeonba

Az Odeon 18 című programsorozatával a magyarhangya idén ősszel a mozizás egy korszerűbb, interaktívabb formáját tervezi meghonosítani az Odeon Lloyd moziban, melynek célja, hogy Újlipótváros lakosságának igényeit szem előtt tartva az Odeon mozit decemberi születésnapjáig felkészítse a nagykorúságra.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

„Az Odeon 18 keretein belül legalább két tucat rendszeresen jelentkező tematikus sorozatot indítunk, amelyek szerkesztését egy-egy újságíró, blogger, közéleti személyiség, civil szervezet vagy kulturális honlap látja majd el” – hangzott el a magyarhangya és az Odeon Lloyd mozi közös sajtótájékoztatóján. Donáth Péter a magyarhangya képviseletében azt is elmondta, hogy szeretnék megkönnyíteni a tartalmak közti navigációt a közönség számára, párbeszédet indítani a film szerelmeseivel, és teret adni minden olyan kezdeményezésnek, amely hozzásegíti a nézőket a jövő mozijának alulról szerveződő felépítéséhez.

Borsos Erika hozzátette, hogy nagyon örülnek az Odeon és a magyarhangya együttműködésének, hiszen már bennük is megfogalmazódott az igény, hogy megújítsák a mozizás élményét. „Az elmúlt években világossá vált, hogy a hagyományos műsorstruktúra, a bevett módszerek nem elegendőek egy sikeres, teltházas mozi üzemeltetéséhez. Úgy gondolom, hogy az Odeon nagykorúvá válását nem is ünnepelhetnénk jobban, mint hogy megújult, interaktív vetítésrenddel, színes programokkal várjuk a filmbarátokat.”

A magyarhangya és az Odeon első közös kiemelt rendezvényét, a Jancsó Miklós 90. születésnapja alkalmából megrendezett, művészeti esttel egybekötött vetítéssorozatát személyesen mutatta be Falcsik Mari és Ozorai Sári. A szeptember 22-én kezdődő program a legendás Studió ‘80 Jancsó – Hernádi epizódjával veszi kezdetét, majd hét órától a rendezőt személyesen köszöntik az Opál Színház (Triceps, Falcsik Mari, Kettős Tamás és Paizs Miklós), és a Suttogó delek című alkalmi formáció tagjai (Áldozó Krisztián Aldo, Dávid András, Bartha Márk Defa) és Petrás Hanna, akik kifejezetten erre az alkalomra készültek egy rendhagyó produkcióval. Az est lezárásaképpen a Fényes szelek című filmet tekintheti meg a közönség. „A hét végén pedig olyan ritkán látható Jancsó filmeket mutatunk be, mint a Magánbűnök, közerkölcsök, A harangok Rómába mentek, a Pacifista, illetve a Szegénylegények angol felirattal” – ismertette a programot Ozorai Sári.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a magyarhangya az ősz folyamán partnereivel összefogva több, új megközelítésű tematikus sorozatot indít, hogy kísérletet tegyen a közösségi mozizásban rejlő lehetőségek kihasználására. Ennek kapcsán Kovács Héda, a Stylewalker Promotion munkatársa beszámolt arról, hogy a mashKulture Juicy-val, hg.hu-val és a Silouette bloggal közösen novembertől egy divat filmsorozatot indítanak útjára. A havonta megrendezett eseményeken a divathoz szorosabban, vagy épp kevésbé köthető filmeket mutatnak be a közönségnek, amikhez különleges programok is kapcsolódnak majd.

Sepsi László, a Prizma filmművészeti magazin szerkesztője a József Attila Körrel közösen rendezett skandináv estjéről mesélt, amely egy izgalmas irodalmi és filmnyelvi előadássorozatnak ígérkezik, északi hangulatban.

Továbbá filmes blogok (Aeon flux, Geekz, Hetediksor, Videodrome) készülnek önálló filmklubbal, zakkant filmekkel a rajongók számára. Emellett sorozatok első epizódjait is vetítik televíziós premier előtt a sorozatfanok számára. A kultblog.hu kultikus filmeket, a Szakítós blog igényes és izgalmas romantikát hoz programjaival az Odeonba, a gasztroblogok pedig filmek inspirálta ételeket és italokat készítenek. Fiatal VJ-k is bemutatják majd műsorukat, és különböző filmklubok járják körül az építészet, a sport, a szerepjáték, a metálzene és a mozi kapcsolatát.

Emellett a magyarhangya a középiskolásoknak is szervez vetítéseket, melyek a fiatal korosztály személyiségfejlődésének, interkulturális és generációs konfliktusainak kérdéseit mutatják be a filmekben.

„Videoklippekből, animációs filmekből és tehetséges egyetemisták vizsgafilmjeiből is rendezünk vetítéseket. Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a magyar amatőrfilmesek valódi mozis körülmények között mutassák meg alkotásaikat” – mondta Donáth Péter, mielőtt átadta a szót Ipacs Gergő filmrendezőnek, aki az október közepén startoló rövidfilmes programot részletezte, melynek keretében saját alkotása, az Ádám pincéje is látható lesz.

Október 27-én indul a Szóljon hangosan a néma! sorozat, amiben ismert zenészek és DJ-k gondolják újra az általuk kiválasztott némafilmek zenei világát, és a korszak hangulatát megidézve élőben zenélnek a moziban.

Odeon18 név alatt egy külön sorozatot indítanak az Odeon téka munkatársai, akik 18 év legnépszerűbb, legtöbbet kölcsönzött filmjeiből készítenek válogatást.

Mindezek mellett a magyarhangya, az sm.mag és az Odeon Lloyd mozi közötti együttműködés keretén belül az sm.mag digitális közösségi média magazin kiadott egy plasztikkártyát. Az sm.card közösségi kedvezménykártya lényege, hogy a magazin olvasóinak kedvezményeket nyújtson. Ilyen például az, hogy a kártya tulajdonosai 12 hónapig havonta egy, a közösség által megszavazott filmet nézhetnek meg ingyenesen.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés