Nincs kategorizálva

A megfelelő utcai motorgumi kiválasztása klasszikus motorokra (x)

Az elmúlt évtizedekben mind a motorok, mind a gumiabroncsok kialakítása rengeteget változott. Ez egyáltalán nem meglepetés, hisz a technológia folyamatosan fejlődik, így sokkal nagyobb teljesítményű és hatékonyabb járgányok érhetőek el. Természetesen az oldtimer, vintage, klasszikus motorokat is még mindig sokan szeretik.

A megfelelő abroncs beszerzés több évtizedes motorokra

Azonban a régi típusú motorok fenntartása, működtetése sokszor sokkal nehezebb, mint egy mai, modern kétkerekű esetében. Sok olyan alkatrész van egy oldtimeren, amit ma már nem gyártanak, vagy nagyon nehéz olyat találni, ami még kompatibilis. Igaz ez a legfontosabb kiegészítőre is, a gumiabroncsra is. Szerencsére a tapadas.hu utcai motorgumi kínálatában kifejezetten oldtimer motorkerékpárokra és még oldalkocsikra is találhatunk abroncsot.

A ma használt gumiabroncsokhoz képest a legnagyobb különbséget az jelenti, hogy ezek a változatok sokkal keskenyebbek, más a méretük és a profiljuk. A gumik kialakítása azonban az elmúlt évtizedekben nagyon sokat fejlődött.

A ma kapható oldtimer gumiabroncsok egyszerre vegyítik a modern megoldásokat és a klasszikus motívumokat. Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogy ezek az abroncsok teljes mértékben kompatibilisek az oldtimer járművekkel, de a rajtuk található mintázatok már napjaink elvárásainak is maximálisan megfelelnek.

Ez stabil úttartást eredményez, a féktáv is mindig megfelelő lesz, a kanyarodás, a nagy sebesség egyáltalán nem fog kihívást jelenteni és egy jól választott gumival még azt is elérhetjük, hogy alacsonyabb lesz az üzemanyag-fogyasztás. Természetesen ehhez hozzátartozik az is, hogy minden körülményhez (tél, nyár, extrém) megtalálhatjuk az ideális kialakítást.

Válasszunk a minőségi gyártók kínálatából

Melyek tartoznak ide? Például a Vee Rubber, a Mitas és a Heidenau, amelyek már hosszú évek óta megbízhatóan képviseltetik magukat az utcai gumik kínálatában. Fontos a minőség, ha gumiabroncsot vásárolunk, mivel ezek képesek garantálni azt, hogy hosszú távon tudjuk használni őket, sokkal kényelmesebb, komfortosabb lesz a vezetés és még attól sem kell tartani, hogy a féktáv nem lesz az ideális.

A vásárlás során feltétlenül figyeljünk oda a méretre, valamint a kompatibilitásra. Nem érdemes eltérni a gyári ajánlástól, mivel azzal a vezetés biztonságát fogjuk kockáztatni.

Eltérő kialakítások közül lehet válogatni

Az utcai gumik között is rengeteg különbség van. Megkülönböztetünk például tömlő nélküli és tömlővel használható típust is. Sokszor az első és a hátsókerék kialakítása is eltér, így azokat külön-külön kell beszerezni, nem elég két ugyanolyat.

A szélességet és a peremátmérőt is vegyük számításba. Ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes megnézni, hogy eddig milyen gumiabroncs volt felszerelve a motorra és az alapján kiválasztani a következőt.

Szponzorált cikk

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com