Nincs kategorizálva

A Saul fia a legjobb külföldi film a Los Angeles-i filmkritikusok szerint

Saul fia

saulfia

Újabb díjat kapott a Saul fia. A Los Angeles-i kritikusok a Nemes Jeles László fimjét tartják a legjobb külföldi alkotásnak.

A Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége (LAFCA) tegnap osztotta ki a díjait írja a Thomson on Hollywood. A szövetséget konzervatívnak szokás tartani, akik csak  a nagy stúdiófilmekre szavaznak, de idén a Spotlight (előzetes) című függelten nyert, ami nagy esélyese az Oscar-versenynek is.

A legjobb színész Charlotte Rampling (45 év), színész pedig Michael Fassbender lett. A Mad Max – A harag útja három díjat kapott, többek között a legjobb rendezését,. Az Anomalisa az Agymanók elől szerezte meg a legjobb animációs film elismerését. Életműdíjat Anne V. Coates az Arábiai Lawrence vágója kapott, aki még mindig aktívan dolgozik.

A Saul fia lett a legjobb külföldi film a második jelölt, az ukrán Törzs előtt. Ez  a díj ismét csak jelzi, hogy a Saul fia komoly esélyesnek számít az Oscar-versenyben is.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya