Nincs kategorizálva

A sebhelyesarcú

scarfaceA sebhelyesarcú Al Pacino és Brian De Palma egyik legnagyobb filmje, minden idők egyik legjobb gengsztermozija, és mégsem tetszett.

Legnagyobb meglepetésemre végigunatkoztam. Al Pacino kétségtelenül nagy, és azt is el tudom képzelni, micsoda ereje lehetett ennek a filmnek a maga korában, de mostanra mintha elszállt volna a pohárból a szénsav. Nem tűnt többnek az egész, mintha filmen látnám a GTA Vice Cityt. Az én szégyenem? Méltatlan lennék filmkritikusnak, és húzzak gyorsan zsákot a fejemre? Lehet, de az is lehet, hogy A sebhelyesarcú ragadt ott a nyolcvanas években, amikor egy ilyen sztorit és ilyen látványt még nem tudtunk végigjátszani a gépen, a láncfűrészt is beleértve.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..