Hírek Nincs kategorizálva

A TFSZ bírósághoz fordult a közmédia csoportos leépítése miatt

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, az érdekképviselet szerint ugyanis a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jogszabályba ütközően bonyolítja le a csoportos létszámleépítést.

Nagy Navarro Balázs, a TFSZ alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: szerinte semmivel sem indokolható az elbocsátás, mert a közmédia mintegy 1 milliárd forinttal több költségvetési forráshoz jut jövőre, mint idén, ráadásul szerkesztőket, újságírókat küldenek el, akik többsége szerinte már jelenleg is túlterhelt.

A szakszervezet a bírósági beadványban azzal is érvel, hogy a munka törvénykönyvével ellentétesen állt fenn az MTVA vezetésével tárgyaló Központi Üzemi Tanács, az ugyanis a telephelyek küldötteiből állhat fel, a Duna TV pedig annak ellenére képviselteti magát a tanácsban, hogy már nem rendelkezik telephellyel.

A TFSZ alelnöke közölte: a bíróságtól ideiglenes intézkedést kért, hogy az elbírálásig függesszék fel a leépítést. Erről nyolc napon belül kell dönteni – tette hozzá.

Elmondta azt is: diszkriminációs alapú kereseti kérelmet is eljuttattak a bíróságnak, mert szerintük az MTVA nem a közmédia korfájának megfelelően hajtja végre az elbocsátást.

Nagy Navarro Balázs arról is beszámolt, hogy nyílt levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mert úgy véli: jogellenesen korlátozzák szervezetét a gyülekezési jog gyakorlásában az MTVA Kunigunda úti székháza előtt. Az alelnök Bús Balázs III. kerületi fideszes polgármesterhez is nyílt levelet intéz, mert szerinte az MTVA nem arra használja a székház előtti közterületeket, amely célra az engedélyeket kapta – tette hozzá.

Címkék
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!