Nincs kategorizálva

A tökéletes autószőnyeg: mire kell ügyelnünk a választás során? (x)

Forrás: https://peppi.hu/

Az autószőnyeg egy olyan kiegészítő, melyre sok sofőr nem fordít elég figyelmet. Pedig egy jó minőségű darab nemcsak esztétikai szempontból teszi kellemesebbé az autónk belsejét, hanem meg is védi azt a kosztól, a kopástól és a különféle szennyeződésektől.

Éppen ezért, amikor autószőnyeget választunk, fontos néhány dologra odafigyelni, hogy a tökéletes darab mellett döntsünk. Ebben a cikkben hoztunk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek a választásban.

Kinek való a szövetből készült szőnyeg?

A Peppi webáruháza autószőnyeg terén is hatalmas kínálattal várja az autósokat. A választás során azonban rögtön szembesülnünk kell a döntéssel: szövetből vagy gumiból készült szőnyeget szeretnénk vásárolni? A döntés érdekében fontos tudni, hogy mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai is.

A szövetből készült szőnyegeket a legtöbb autós mutatósabbnak tartja. Ez való igaz, azonban érdemes tudni, hogy ezeknek a modelleknek nehezebb a tisztítása. A víz és a sár könnyen beivódhat az anyagba, így a szőnyeget rendszeres takarítás mellett is nehezebb tisztán tartani. Ráadásul a szövet nem tartja meg a nedvességet, így a víz vagy a zenehallgatás hevében véletlenül a szőnyegre ömlött folyadék gyorsan átszivárog rajta, és eléri az autó padlóját.

A gumi autószőnyeg előnyei

A gumiból készült autószőnyegek sokak szerint kevésbé szépek, ám tény, hogy egyszerűbb és praktikusabb megoldást kínálnak. Könnyen és gyorsan takaríthatók, ráadásul strapabíró anyagból készülnek. Ezenfelül a gumiszőnyegek magasított pereme hatékonyan meggátolja, hogy a sár és az egyéb szennyeződések a szőnyegen kívülre kerüljenek, hozzájárulva ezzel a jármű eredeti állapotának megóvásához.

Amennyiben tehát az autót gyakran használjuk a nedvesebb és sárosabb őszi-téli időszakban, abban az esetben a gumi autószőnyeg tökéletes megoldást jelent. Manapság pedig már könnyen találhatunk közöttük mutatós, esztétikus darabokat is.

Mire figyeljünk a választás során?

Fontos dolog, hogy a választott szőnyeg megfelelő méretű legyen, és jól illeszkedjen az autóba. Az univerzális darabok általában olcsóbbak, a típushoz illő modellek pedig drágábbak. A magasabb ár azonban garantálja a tökéletes illeszkedést, ezzel is növelve a megbízhatóságot.

A tálcás szőnyegek esetében fontos tulajdonság az élmagasság is. A magasabb peremmel rendelkező modellek több vizet és szennyeződést tartanak vissza, az alacsonyabb pereműek pedig sűrűbb rácsozattal rendelkeznek.

Érdemes továbbá odafigyelni, hogy jó minőségű gumiból készült autószőnyeget válasszunk. Ez nemcsak azt garantálja, hogy a termék hosszú életű legyen, de többek között azt is, hogy szagmentes. Az olcsó gumiból készült daraboknak ugyanis sokszor kellemetlen szaga lehet, amit az autóillatosító is nehezen nyomhat el. A megbízható webshopokból rendelt prémium termékek esetében ez szerencsére nem jelenthet problémát.

Szponzorált cikk

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com