Nincs kategorizálva

Álmatlanság

Al Pacino és Robin Williams az Álmatlanság című filmben
A brutális gyilkosság ugyanolyan szörnyű mindig; akárhol is történik, ki kell nyomozni, ki tette, csapdát kell állítani a gyilkosnak és el kell kapni. És lehet belőle krimit írni. Az Álmatlanság a története alapján átlagos krimi lenne – a helyszíne és a szereplői teszik különlegessé Christopher Nolan korai filmjét.

A történet ugyanis egy olyan városkában játszódik, ahol nem megy le a nap. No nem egy földönkívüli helyről van szó – egyszerűen csak a sarkkörön túl fekszik, a világos éjszakák és jeges tavak világában. Nem csoda, hogy a kemény, kiégett Los Angeles-i rendőr – akit Al Pacino alakít zseniálisan – megzavarodik kicsit az érkezésekor. Amúgy is elég zűrös az élete mostanában – de az, hogy mostantól azt sem tudja, nappal van-e vagy éjszaka, végképp betesz az idegrendszerének, és nem tud aludni.

Pedig a nyomozás egyre jobban elhúzódik – bár lépésről lépésre feltárulnak a titkok, de a gyilkos csak röhög rajtuk. Szó szerint: felhívogatja a nyomozót, játszik vele, egészen az őrületbe kergeti – mintha nem lenne elég baja. Vajon sikerül-e elkapni a gyilkost? Sikerül-e tisztáznia magát és lelkiismeretét a zsarunak?

A szokásos krimi-kérdések tehát, a műfaj rajongói nem fognak csalódni a kidolgozásban sem. A gyönyörűen fényképezett alaszkai táj, Al Pacino és a tõle szokatlan szerepben brillírozó Robin Williams játéka azonban még azoknak is emlékezetes élményt nyújtanak, aki Agatha Christie könyveinek láttán csak az orrukat húzzák fel megvetően.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com