Nincs kategorizálva

Álmodozók

Január 16. (szerda) 23:00, Duna Televízió

Bernardo Bertolucci 2003-as filmje igazi csemege lehet erre az estére. Nem más ez, mint egy budoárban játszódó forradalom; három vonzó fiatal intellektuális „filmbuzi” játszadozásai ’68-ból. 

Remek hangulatú alkotás, mely betekintést nyújt a történelmi jelentõségû nouvelle vague világába egy „életszagú” történeten keresztül. Részleteket láthatunk Godard, Keaton, Greta Garbo és Chaplin filmekbõl és barátságos muzsikákat dudorászhatunk Edith Piaf, Trenet, Hendrix, Janis Joplin és a Doors repertoárjából. Marihuánaszagú, borízû egyveleg, abszolút kellemes érzést hagy maga után.

Álmodozók (Dreamers)
színes magyarul beszélõ francia-angol-olasz filmdráma, 110 perc, 2003

rendezõ: Bernardo Bertolucci
író: Gilbert Adair
forgatókönyvíró: Gilbert Adair
operatõr: Fabio Cianchetti

szereplõk:
Eva Green (Isabelle)
Louis Garrel (Theo)
Michael Pitt (Matthew)

 

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya