Nincs kategorizálva

Alternatív idősíkokkal fűzik össze a két X-Men-univerzumot

ellen-page-xmen1Lehet, hogy a Bosszúállóknak köszönhető, de a Marvel ismét olyan franchise-t próbál felépíteni, amelyben a lehető legtöbb hőst szerepelteti. Az X-Men: Days of Future Past (A jövendő múlt napjai) összeköti az eredeti X-Men-trilógiát a 2011-es előzményfilmmel (X-Men: Az elsők), és hogy ez teljes legyen, Bryan Singer (az első két X-Men, Superman visszatér) az összes régi és új karaktert egyetlen nagy csapatba gyűjti. A három legutóbbi szerzeményét Twitterén jelentette be: Anna Paquint (Marie/Vadóc), Shawn Ashmore-t (Bobby Drake/Jégember) és Ellen Page-et (Kitty Pryde/Árnymacska).

Utoljára hét éve, az X-Men harmadik részében láttuk őket, amelynek rendezését Brett Ratner vette át Singertől. Singer tweetjében meg is köszöni rendezőtársának, hogy életben hagyta ezeket a karaktereket a film végén. Page egyébként a harmadik színésznő volt, aki Kitty Pryde-ot eljátszotta a sorozatban (előtte Sumela Kay és Katie Stuart bújt a bőrébe), de mivel ő volt az utolsó, nem mellesleg pedig Oscar-jelölésével ő számít a legnagyobb névnek, ő tűnik a legjobb választásnak a szerepre. Főleg annak tekintetében, hogy A jövendő múlt napjainak képregényes verziójában Kitty volt a főszereplő.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Érdekesség, hogy Vadóc karaktere először 1981 őszén jelent meg a képregényben, pedig A jövendő múl napjait ugyanezen év januárjában és februárjában adták ki, Jégember neve pedig csak említés szintjén tűnik fel a lapokban. Így azt lehet mondani, hogy az eredeti műből nem igazán következtethetünk a film cselekményére, de azért röviden összefoglalva a történet a következő: A Gonosz Mutánsok Testvérisége merényletet követ el egy mutánsellenes politikájáról híres szenátor ellen, aminek eredményeképp a mutánsokat Őr-robotokkal elkezdik levadászni. Mindez ahhoz vezet, hogy egy disztópikus jövő alakul ki, melyben a túlélő mutánsokat gyűjtőtáborokban tartják. Néhányan közülük arra teszik fel életüket, hogy visszamennek a múltba és megakadályozzák a helyzet kialakulásához vezető eseményeket.x-men-the-last-stand-poster

Azt már tudjuk, hogy Hugh Jackman egészen biztosan visszatér Farkasként (Rozsomákként), és Patrick Stewart, illetve Ian McKellen is újra eljátsszák jól ismert szerepüket (Charles Xaviért professzor és Magneto). Ugyanakkor, James McAvoy és Michael Fassbender is ezekben a szerepekben lesznek láthatók. Várhatóan csatlakozik a szereplőgárdához Jennifer Lawrence (Mistique) és Nicholas Hoult (Bestia), January Jones (Emma Frost) viszont egészen biztosan nem tér vissza a filmben.

A cselekmény jelenében Az elsők gárdája fog szerepelni, míg a trilógia szereplői egy alternatív jövőben játszanak. Az alternatív jövő segít összefűzni a két filmet, mivel egyébként a cselekmények nem összeegyeztethetők (bizonyos értelemben Az elsők ugyanannyira reboot mint előzményfilm, csakúgy, mint J.J. Abrams Star Trekje). De azt még ez sem magyarázza meg, miért volt három különböző Kitty Pryde a filmekben. X-Men_First_Class

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés