Hírek Nincs kategorizálva

Az amerikai stúdiók közül a DreamWorksnél a legjobb dolgozni

dreamworks gateA 2350 dolgozót foglalkoztató DreamWorks Animation az egyedüli hollywoodi filmstúdió, amely a Fortune magazin 2013-as, legjobb amerikai munkaadó cégeket összesítő listájára fel tudott kerülni – írja a Los Angeles Times.

A hollywoodi stúdiók nem arról híresek, hogy könnyű náluk a munka, a DreamWorksnek viszont már nem első alkalommal sikerült felkerülni a listára. A Shreket, a Madagaszkárt és a Kung Fu Pandát is készítő Glendale-i stúdió a 12. helyre került közvetlenül a telekommunikációs eszközöket gyártó Qualcomm mögé, megelőzve a hitelezéssel foglalkozó Quicken Loanst. A Google ismét az első helyen végzett.

A Great Places to Work Institute-tal (kb. A Legnagyszerűbb Munkahelyek Intézete) közösen összeállított lista figyelembe veszi a cégek munkavállalói által kitöltött kérdőíveket, a béren kívüli juttatásokat, a munkahelyek számának növekedését és egyéb tényezőket.dreamworks-studio-space-clouds-logo

„Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, hogy a Fortune magazin egymás után ötödször is beválasztott minket a 100 legjobb munkáltató cég közé – nyilatkozta Dan Satterthwaite, a DreamWorks HR-ese. Ez az elismerés alátámasztja a DreamWorks Animation nagy vonzerejét, amellyel a tehetségeket vonzzuk a céghez, ugyanakkor a legjobbak közé is sorol minket mind Los Angelesben, mind Californiában, mind pedig az USA-ban.

A cég egymás után már az ötödik évben kerül fel a csütörtökön kiadandó listára. 2009-ben még a 47. helyen állt, 2010-ben viszont az előkelő (és a cég történetében legmagasabb) hatodik helyre tornázta fel magát. Tavaly a 14. volt.

Jason Reisig, a fő karakter animátor. Forrás: New York Times
Jason Reisig, a fő karakteranimátor a DreamWorksnél. Forrás: New York Times

A DreamWorks több mint negyven országból foglalkoztat alkalmazottakat, és nagyon büszke rá, hogy a cégnél művész-barát, kollegiális légkört biztosít nekik. A béren kívüli juttatások teljes körű orvosi ellátást, ingyen étkezést tartalmaznak, a munkahelyen játéktermek, vízesés és koi-tavak vannak, a környezet pedig olyan, mintha csak egy egyetemi campuson lenne az ember. A stúdió különböző tanórákat kínál dolgozóinak, a jógától kezdve a szobrászatig szinte mindent, például a művészi hajlammal rendelkezőknek is biztosítanak lehetőséget, hogy a munkaórák után kifejezzék magukat.

Akit érdekel a teljes lista, az a CNNMoney oldalán megtekintheti.

Következő filmjüket, a Croodékat nálunk március 21-től vetítik a mozik, közben pedig a csapat épp ezen a filmen dolgozik: turbo

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com